Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2011 Kat­ri Schrö­der | Kuva Ar­to Vuo­he­lai­nen

Valko­si­pu­li­keitto

Peruna ja kerma pyöristävät valkosipulin tujakkuutta täyteläisessä keitossa.

4 an­nos­ta

1 ko­ko­nai­nen val­ko­si­pu­li

2 si­pu­lia

2 rkl voi­ta

2 jau­hois­ta, kes­ki­ko­kois­ta pe­ru­naa

6 dl ka­na­lien­tä (kuu­ti­os­ta tai fon­dis­ta)

3 ok­saa tuo­ret­ta tim­ja­mia

1 laa­ke­rin­leh­ti

100 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

2 dl kuo­hu­ker­maa

1. Kuo­ri ja hie­non­na ko­ko­nai­sen val­ko­si­pu­lin kaik­ki kyn­net. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta vois­sa kat­ti­lan poh­jal­la hil­ja­le­leen noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät.

2. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pe­ru­nat pie­nik­si. Li­sää pe­ru­na­pa­lat kat­ti­laan ka­na­lie­men ja laa­ke­rin­leh­den ja ko­ko­nais­ten tim­ja­mi­nok­sien kans­sa. An­na kie­hua hil­jal­leen po­ris­ten, kun­nes pe­ru­nat ha­jo­a­vat täy­sin. Pois­ta laa­ke­rin­leh­ti ja

tim­ja­mi­nok­sat.

3. Li­sää kat­ti­laan tuo­re­juus­to ja ker­ma. An­na kei­ton kie­hua muu­ta­ma mi­nuut­ti. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la no­pe­as­ti kuoh­ke­ak­si. Tar­joi­le tuo­reen maa­lais­lei­vän kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 40 min.

Lue Myös

Paahdetut kasvikset

Pinaattibulguri

Kotijuus­to­sa­laatti

Paahdetut kasvikset

Pinaattibulguri

Kotijuus­to­sa­laatti

Pico de Gallo

Totopos-tortillalastut

Fetasalaatti karamel­li­soi­tujen pähkinöiden kera

Salsicciakepakot

Glögissä ja etikassa marinoidut päärynät

Bagna cauda on kasviksille ja leivälle sopiva lämmin dippikastike

Salsicciakepakot

Glögissä ja etikassa marinoidut päärynät

Bagna cauda on kasviksille ja leivälle sopiva lämmin dippikastike

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2