Koti ja keittiö 3/2011 Katri Schröder | Kuva Arto Vuohelainen
4 annosta
1 kokonainen valkosipuli
2 sipulia
2 rkl voita
2 jauhoista, keskikokoista perunaa
6 dl kanalientä (kuutiosta tai fondista)
3 oksaa tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1. Kuori ja hienonna kokonaisen valkosipulin kaikki kynnet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voissa kattilan pohjalla hiljaleleen noin 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
2. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Lisää perunapalat kattilaan kanaliemen ja laakerinlehden ja kokonaisten timjaminoksien kanssa. Anna kiehua hiljalleen poristen, kunnes perunat hajoavat täysin. Poista laakerinlehti ja
timjaminoksat.
3. Lisää kattilaan tuorejuusto ja kerma. Anna keiton kiehua muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella nopeasti kuohkeaksi. Tarjoile tuoreen maalaisleivän kanssa.
Valmistusaika: noin 40 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2