Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2011 Kat­ri Schrö­der | Kuva Ar­to Vuo­he­lai­nen

Valko­si­pu­li­keitto

Peruna ja kerma pyöristävät valkosipulin tujakkuutta täyteläisessä keitossa.

4 an­nos­ta

1 ko­ko­nai­nen val­ko­si­pu­li

2 si­pu­lia

2 rkl voi­ta

2 jau­hois­ta, kes­ki­ko­kois­ta pe­ru­naa

6 dl ka­na­lien­tä (kuu­ti­os­ta tai fon­dis­ta)

3 ok­saa tuo­ret­ta tim­ja­mia

1 laa­ke­rin­leh­ti

100 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

2 dl kuo­hu­ker­maa

1. Kuo­ri ja hie­non­na ko­ko­nai­sen val­ko­si­pu­lin kaik­ki kyn­net. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta vois­sa kat­ti­lan poh­jal­la hil­ja­le­leen noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät.

2. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pe­ru­nat pie­nik­si. Li­sää pe­ru­na­pa­lat kat­ti­laan ka­na­lie­men ja laa­ke­rin­leh­den ja ko­ko­nais­ten tim­ja­mi­nok­sien kans­sa. An­na kie­hua hil­jal­leen po­ris­ten, kun­nes pe­ru­nat ha­jo­a­vat täy­sin. Pois­ta laa­ke­rin­leh­ti ja

tim­ja­mi­nok­sat.

3. Li­sää kat­ti­laan tuo­re­juus­to ja ker­ma. An­na kei­ton kie­hua muu­ta­ma mi­nuut­ti. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la no­pe­as­ti kuoh­ke­ak­si. Tar­joi­le tuo­reen maa­lais­lei­vän kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 40 min.