Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Vii­ni­suo­si­tus Sari Sirén

Koti ja keit­tiö 10/2016

Valkoinen pizza

Valkoinen pizza eli pizza bianca saa nimensä siitä, ettei siinä käytetä tomaat­ti­kas­ti­ketta.

4 pie­neh­köä piz­zaa

Poh­ja:

1 ½ dl vet­tä

15 g tuo­re­hii­vaa

1 tl suo­laa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 dl sa­laat­ti­pi­naat­tia

2 dl pe­co­ri­noa tai par­me­saa­nia raas­tee­na

6 rkl rans­kan­ker­maa tai turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2 rkl pin­jan- tai mui­ta sie­me­niä paah­det­tu­na

Tar­joi­luun:

olii­vi­öl­jyä

vas­ta­rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää suo­la, öl­jy ja jau­hot. Alus­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si. Ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

2. Kau­li tai­ki­nas­ta yk­si iso tai 2–8 pie­nem­pää piz­za­poh­jaa. Ko­ho­ta poh­jia noin 10 mi­nuut­tia.

3. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lit. Huuh­tai­se sa­laat­ti­pi­naa­tit ja kui­vaa ne.

4. Le­vi­tä poh­jal­le en­sin juus­to­raas­te ja sit­ten rans­kan­ker­ma. Aset­te­le pääl­le val­ko­si­pu­li­vii­pa­leet. Pais­ta 250-as­tei­sen uu­nin ylä­ta­sol­la 6–8 mi­nuut­tia. Vii­meis­te­le sa­laat­ti­pi­naa­til­la, sie­me­nil­lä, öl­jyl­lä ja pip­pu­ril­la.

Vii­ni­suo­si­tus:

He­del­mäi­nen ja hie­man maus­tei­nen Tom­ma­si Le Ros­se Pi­not Gri­gio 2015, Ve­ne­to, 12,45 e