Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
Viinisuositus Sari Sirén
Koti ja keittiö 10/2016
4 pienehköä pizzaa
Pohja:
1 ½ dl vettä
15 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 valkosipulinkynttä
2 dl salaattipinaattia
2 dl pecorinoa tai parmesaania raasteena
6 rkl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
2 rkl pinjan- tai muita siemeniä paahdettuna
Tarjoiluun:
oliiviöljyä
vastarouhittua mustapippuria
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Kohota kaksinkertaiseksi.
2. Kauli taikinasta yksi iso tai 2–8 pienempää pizzapohjaa. Kohota pohjia noin 10 minuuttia.
3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Huuhtaise salaattipinaatit ja kuivaa ne.
4. Levitä pohjalle ensin juustoraaste ja sitten ranskankerma. Asettele päälle valkosipuliviipaleet. Paista 250-asteisen uunin ylätasolla 6–8 minuuttia. Viimeistele salaattipinaatilla, siemenillä, öljyllä ja pippurilla.
Viinisuositus:
Hedelmäinen ja hieman mausteinen Tommasi Le Rosse Pinot Grigio 2015, Veneto, 12,45 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ