Koti ja Keittiö 08/06
1/2 kg (6–7 keskikokoista) keltasipulia
4 dl valkoherukoita
1 dl mausteista etikkaa
2 dl fariinisokeria
1 kanelitanko
1 tl kokonaisia valkopippureita
1. Kuori ja suikaloi sipulit.
2. Pane kattilaan valkoherukat, etikka, sokeri ja kanelitanko. Kuumenna seosta hiljalleen niin, että marjat mehustuvat.
3. Lisää sipulit ja keitä hiljalleen kannen alla noin 50 minuuttia.
4. Lisää valkopippurit ja hauduta vielä noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko.
5. Purkita kuumana pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Chutneyta tulee noin 4 1/2 dl. Sulje tiiviisti ja säilytä kylmässä.
6. Käytä liharuokien tai grillatun kanan lisäkkeenä. Säilyy viileässä useita kuukausia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ