Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Valkoherukka-sipulichutney

1/2 kg (6–7 kes­ki­ko­kois­ta) kel­ta­si­pu­lia

4 dl val­ko­he­ru­koi­ta

1 dl maus­teis­ta etik­kaa

2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 ka­ne­li­tan­ko

1 tl ko­ko­nai­sia val­ko­pip­pu­rei­ta

1. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­lit.

2. Pane kat­ti­laan val­ko­he­ru­kat, etik­ka, so­ke­ri ja ka­ne­li­tan­ko. Kuu­men­na se­os­ta hil­jal­leen niin, et­tä mar­jat me­hus­tu­vat.

3. Li­sää si­pu­lit ja kei­tä hil­jal­leen kan­nen al­la noin 50 mi­nuut­tia.

4. Li­sää val­ko­pip­pu­rit ja hau­du­ta vie­lä noin 10 mi­nuut­tia. Pois­ta ka­ne­li­tan­ko.

5. Pur­ki­ta kuu­ma­na pes­tyi­hin ja kuu­men­net­tui­hin la­si­purk­kei­hin. Chut­ney­ta tu­lee noin 4 1/2 dl. Sul­je tii­viis­ti ja säi­ly­tä kyl­mäs­sä.

6. Käy­tä li­ha­ruo­kien tai gril­la­tun ka­nan li­säk­kee­nä. Säi­lyy vii­le­äs­sä usei­ta kuu­kau­sia.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje