Artikkeli

Välimeren katkarapukeitto

Kalttaa tomaatit kuumassa vedessä ja hakkaa veitsellä murskeeksi. Silppua myös sipuli ja valkosipuli ja sienet...

4 to­maat­tia

2 si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

100 g pie­niä sii­ta­ke­sie­niä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 sit­ruu­naa

suo­laa

ore­ga­noa

2 dl val­ko­vii­niä

4 dl vet­tä

200 g kuo­rit­tu­ja kat­ka­ra­pu­ja

2 dl sme­ta­naa

1. Kalt­taa to­maa­tit kuu­mas­sa ve­des­sä ja hak­kaa veit­sel­lä murs­keek­si. Silp­pua myös si­pu­li ja val­ko­si­pu­li ja sie­net.

2. Kuu­men­na kat­ti­las­sa öl­jy ja pyö­räy­tä sie­net sekä to­maat­ti-si­pu­li­se­os öl­jys­sä. Maus­ta ja li­sää jouk­koon val­ko­vii­ni sekä vesi. An­na kie­hah­taa.

3. Pirs­ko­ta kat­ka­ra­pu­jen pin­nal­le rei­lus­ti sit­ruu­na­me­hua ja an­na maus­tua mi­nuu­tin ver­ran. Li­sää val­mii­seen keit­toon ja kuu­men­na keit­to kie­hu­vak­si. Se­koi­ta jouk­koon sme­ta­na ja tar­joa keit­to heti.

 

Koti ja keit­tiö 12/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ