Artikkeli

Kat­ri schrö­der Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen­Ko­ti ja keit­tiö 5/2012

Välimeren bruschetat

Välimeren mauilla höystetyt bruschetat on herkullinen ja nopea alkupala vieraille.

4 an­nos­ta

½ pa­ton­ki

Täy­te:

10–12 pu­nais­ta kir­sik­ka­to­maat­tia

8 mus­taa ki­ve­tön­tä olii­via

4 rkl hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä,

esim. ba­si­li­kaa ja per­sil­jaa

3 rkl olii­vi­öl­jyä ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

100 g fe­ta­juus­toa

1. Leik­kaa pa­ton­ki vi­noik­si vii­pa­leik­si ja paah­da gril­lis­sä tai paah­ti­mes­sa.

2. Pil­ko kir­sik­ka­to­maa­tit nel­jään osaan. Pil­ko olii­vit ja se­koi­ta yrt­tien kans­sa to­maat­tien jouk­koon.

3. Li­sää jouk­koon lo­raus olii­vi­öl­jyä ja ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria. Mu­rus­ta jouk­koon fe­ta­juus­to.

4. Nos­te­le se­os­ta paah­de­tuil­le lei­vil­le ja ko­ris­te­le lei­vät ba­si­li­kan­leh­dil­lä.