Koti ja keittiö 8/2010 KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
250 g keitettyjä, uusia perunoita
600 g vaaleaa kalaa nahattomana fileenä, esim. ahventa tai kuhaa
250 g kirsikkatomaatteja
1–2 valkosipulinkynttä
yhden sitruunan raastettu
kuori ja puolen sitruunan
puristettu mehu
tuoretta timjamia
rouhittua mustapippuria
suolaa
Tillipesto:
1 ruukku tilliä
100 g kuorittuja manteleita
1 dl öljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 1/2 dl raastettua
parmesaanijuustoa
1. Valmista ensin tillipesto. Laita tilli ja mantelit monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää öljy ohuena nauhana vähitellen. Lisää lopuksi mausteet ja parmesaanijuusto. Anna maustua ja säilytä kylmässä.
2. Paloittele kalafileet. Halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Lado kasvikset ja kalapalat kaksinkertaisten leivinpaperi- tai fo-
liopalojen päälle. Lisää mausteet, sulje nyytit ja paahda uunissa 200 asteessa tai grillissä noin 20 minuuttia.
4. Tarjoa lämpimänä tillipeston kera.
Valmistusaika: noin 50 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2