Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2010 KUVA UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Välimerelliset kala-kasvisnyytit ja tillipesto

Valmista ensin tillipesto. Laita tilli ja mantelit monitoi­mi­ko­neeseen tai tehosekoittimeen ja hienonna...

250 g kei­tet­ty­jä, uu­sia pe­ru­noi­ta

600 g vaa­le­aa ka­laa na­hat­to­ma­na fi­lee­nä, esim. ah­ven­ta tai ku­haa

250 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu

kuo­ri ja puo­len sit­ruu­nan

pu­ris­tet­tu mehu

tuo­ret­ta tim­ja­mia

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

Til­li­pes­to:

1 ruuk­ku til­liä

100 g kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta

1 dl öl­jyä

1/2 tl suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1 1/2 dl raas­tet­tua

par­me­saa­ni­juus­toa

1. Val­mis­ta en­sin til­li­pes­to. Lai­ta til­li ja man­te­lit mo­ni­toi­mi­ko­nee­seen tai te­ho­se­koit­ti­meen ja hie­non­na. Li­sää öl­jy ohu­e­na nau­ha­na vä­hi­tel­len. Li­sää lo­puk­si maus­teet ja par­me­saa­ni­juus­to. An­na maus­tua ja säi­ly­tä kyl­mäs­sä.

2. Pa­loit­te­le ka­la­fi­leet. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Lado kas­vik­set ja ka­la­pa­lat kak­sin­ker­tais­ten lei­vin­pa­pe­ri- tai fo-

li­o­pa­lo­jen pääl­le. Li­sää maus­teet, sul­je nyy­tit ja paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa tai gril­lis­sä noin 20 mi­nuut­tia.

4. Tar­joa läm­pi­mä­nä til­li­pes­ton kera.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 50 min

Lue Myös

Bouillabaisse

Jokirapurullat

Ceviche

Bouillabaisse

Jokirapurullat

Ceviche

Muikkupannu

Katkarapu nuudeliwokki

Sinappiset kalasliderit

Anissilli ja tervagraavattu siika

Teriyaki-tonnikalaa ja pinaattia

Katkarapu nuudeliwokki

Anissilli ja tervagraavattu siika

Teriyaki-tonnikalaa ja pinaattia

Katkarapu nuudeliwokki

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2