Koti ja Keittiö 08/06
4 isoa ahventa
suolaa
sitruunamehua
Täyte:
2 rkl margariinia
1 valkosipulinkynsi
nippu tuoretta persiljaa
2 viipaletta vaaleaa leipää
1/2 dl raastettua parmesaanijuustoa
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
4 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 dl pinjansiemeniä
1 tl kuivattua rakuunaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
öljyä
1. Perkaa ahvenet, mutta älä suomusta, koska suomupeite suojaa ahvenia grillatessa. Ripottele kalojen sisälle suolaa ja purista hieman sitruunamehua.
2. Valmista täyte. Pehmennä margariini. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna persilja. Poista leivästä kuoret ohuelti ja murustele leipä. Raasta parmesaani, leikkaa oliivit renkaiksi ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
3. Lusikoi täytettä kalojen sisään. Sulje maha muutamalla cocktailtikulla. Öljyä kalan suomupeite kevyesti. Lado kalat pellille leivinpaperille ja paista uunin yläosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Voit myös kypsentää kalat grillissä. Öljyä myös grilliritilä, etteivät kalat tartu siihen kiinni.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2