Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 1-2/08

Välimerellinen panini

Halkaise patongit siten, että puolikkaat jäävät toisesta laidasta kiinni toisiinsa...

(Nel­jäl­le hen­gel­le)

2 esi­pais­tet­tua pa­ton­kia

2 rkl vih­re­ää pes­toa

puo­li ruuk­kua tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

1 pkt par­man­kink­kua

1 pkt (125 g) buf­fa­lo-moz­za­rel­la­juus­toa

2–3 rkl raas­tet­tua par­me­saan­juus­toa

4–6 mus­taa tai ka­la­ma­ta­o­lii­via

1. Hal­kai­se pa­ton­git si­ten, et­tä puo­lik­kaat jää­vät toi­ses­ta lai­das­ta kiin­ni toi­siin­sa.

2. Vii­pa­loi moz­za­rel­la­juus­to ja leik­kaa olii­vit pit­kit­täin kah­tia.

3. Ra­o­ta pa­ton­ke­ja va­ro­vas­ti ja le­vi­tä alim­mai­sel­le puo­lik­kaal­le pes­toa. Lai­ta pääl­le ba­si­li­kan­leh­tiä, par­man­kink­ku­sii­vu­ja, moz­za­rel­la­vii­pa­lei­ta, raas­tet­tua par­me­saa­nia ja olii­vin­puo­lik­kai­ta. Pai­na pa­ton­git tiu­kas­ti kiin­ni.

4. Kuu­men­na voi­lei­päg­ril­li tai voh­ve­li­rau­ta. Pais­ta pa­ton­git yk­si­tel­len, pais­to­ai­ka on noin 3 mi­nuut­tia. Pa­ni­nit ovat val­mii­ta, kun juus­to on su­la­nut ja pa­ton­ki on pin­nal­ta ra­pea.

5. Leik­kaa val­miit pa­ni­nit vi­not­tain puo­lik­si ja tar­joa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ