SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAUSAVUSTAJA RAISA LAINE •VIINISUOSITUS SARI SIRÉN •KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 11/2014
4 hengelle
½ pieni purjo
2 valkosipulinkynttä
8 kiinteää perunaa
4 pientä porkkanaa
3 rkl oliiviöljyä
noin 400 g kokonaisia (kirsikka-)tomaatteja
noin 6 dl kala- tai kasvislientä
300 g ruodotonta lohifileetä
200 g kypsiä äyriäisiä, esimerkiksi jättikatkarapua, sinisimpukkaa, kampasimpukkaa, mustekalaa
1 dl oreganoa, basilikaa tai
lehtipersiljaa
1 tl sokeria
100–200 g fetaa palana, ei kuutiona
(sormisuolaa)
rouhittua mustapippuria
1. Halkaise purjo pitkittäin ja huuhtele huolellisesti. Leikkaa se pieniksi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja kuutioi perunat sekä kuori ja paloittele porkkanat.
2. Kuullota sipulisilppua kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvikset ja jatka paistamista hetki. Kaada kattilaan kirsikkatomaatit kalaliemen kanssa. Anna kiehahtaa, vähennä lämpö keskilämmölle ja peitä kannella. Anna porista noin 15 minuuttia.
3. Kuutioi lohi. Lisää se kattilaan ja anna kypsyä muutama minuutti. Lisää äyriäiset ja anna keiton kiehua, kunnes lohi on kypsää ja äyriäiset lämpimiä.
4. Mausta yrteillä, sokerilla ja pippurilla. Lisää suolaa maun mukaan, mutta huomioi, että myös kalaliemi ja juusto sisältävät suolaa.
5. Viimeistele murustetulla fetalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2