Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA RAI­SA LAI­NE  •VII­NI­SUO­SI­TUS SARI SIRÉN •KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 11/2014 

Välimerellinen kala-äyriäiskeitto

Yllättävä kalakeitto syntyy keittämällä lohen lisäksi äyriäisiä ja viimeistelemällä keitto fetalla. Yrtti­rin­ta­mal­takin kuuluu uutta, kun tillin sijaan pataan päätyy oreganoa.

4 hen­gel­le

½ pie­ni pur­jo

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

8 kiin­te­ää pe­ru­naa

4 pien­tä pork­ka­naa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

noin 400 g ko­ko­nai­sia (kir­sik­ka-)to­maat­te­ja

noin 6 dl kala- tai kas­vis­lien­tä

300 g ruo­do­ton­ta lo­hi­fi­lee­tä

200 g kyp­siä äy­ri­äi­siä, esi­mer­kik­si jät­ti­kat­ka­ra­pua, si­ni­sim­puk­kaa, kam­pa­sim­puk­kaa, mus­te­ka­laa

1 dl ore­ga­noa, ba­si­li­kaa tai

leh­ti­per­sil­jaa

1 tl so­ke­ria

100–200 g fe­taa pa­la­na, ei kuu­ti­o­na

(sor­mi­suo­laa)

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Hal­kai­se pur­jo pit­kit­täin ja huuh­te­le huo­lel­li­ses­ti. Leik­kaa se pie­nik­si pa­loik­si. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lit. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pe­ru­nat sekä kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­nat.

2. Kuul­lo­ta si­pu­li­silp­pua kat­ti­las­sa öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää kas­vik­set ja jat­ka pais­ta­mis­ta het­ki. Kaa­da kat­ti­laan kir­sik­ka­to­maa­tit ka­la­lie­men kans­sa. An­na kie­hah­taa, vä­hen­nä läm­pö kes­ki­läm­möl­le ja pei­tä kan­nel­la. An­na po­ris­ta noin 15 mi­nuut­tia.

3. Kuu­ti­oi lohi. Li­sää se kat­ti­laan ja an­na kyp­syä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää äy­ri­äi­set ja an­na kei­ton kie­hua, kun­nes lohi on kyp­sää ja äy­ri­äi­set läm­pi­miä.

4. Maus­ta yr­teil­lä, so­ke­ril­la ja pip­pu­ril­la. Li­sää suo­laa maun mu­kaan, mut­ta huo­mi­oi, et­tä myös ka­la­lie­mi ja juus­to si­säl­tä­vät suo­laa.

5. Vii­meis­te­le mu­rus­te­tul­la fe­tal­la.

Lue Myös

Avokado-cheviche-sliderit

Pho-keitto

Anjovis-oliivitikut

Avokado-cheviche-sliderit

Pho-keitto

Anjovis-oliivitikut

Tuliset katkaravut

Mausteinen punasipulisilli

Teriyaki-tonnikalaa ja pinaattia

Katkaraputacot

Sinisimpukat ja sahramimajoneesi

Grillatut jättikatkaravut

Katkaraputacot

Sinisimpukat ja sahramimajoneesi

Grillatut jättikatkaravut

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.