Marie Melchior ja Camilla Zarah Lawes
Kuvat Betina Hastoft ja Columbus Leth
Koti ja keittiö 8/2015
4 annosta
2 dl kylmää vahvaa kahvia esimerkiksi espressoa
½ dl amarettoa
12 ladyfingers- eli savoiardi-keksiä
Mascarponevaahto:
4 keltuaista
3 rkl tomusokeria
250 g mascarponea
3 valkuaista
½ l tuoreita vadelmia
Tarjoiluun:
2 ½ dl tuoreita vadelmia
orvokkeja
1. Sekoita kahvi ja amaretto syvällä lautasella. Kasta keksit yksi kerrallaan seokseen ja anna nesteen imeytyä. Puolita keksit ja laita niistä puolet kuuden lasin pohjalle.
2. Valmista mascarponevaahto. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto varovasti muiden ainesten joukkoon.
3. Murskaa vadelmat haarukalla ja jaa puolet vadelmamurskasta laseihin savoiardi-keksien päälle. Lisää mascarponevaahtoa paksusti vadelmien päälle. Lisää vielä kerros kahviseokseen kastettuja keksejä, kerros vadelmamurskaa ja kerros mascarponevaahtoa.
4. Nosta lasit kylmään vähintään kolmeksi tunniksi.
5. Koristele annokset tuoreilla vadelmilla ja orvokeilla juuri ennen tarjoilua.
Katso myös nämä tiramisu-reseptit:
Lakritsi-raparperitiramisu
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2