Pohjataikina:
150 g mantelimassaa
1/4 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
1 muna
2 2/3-3 dl vehnäjauhoja
Vadelmatäyte:
250 g vadelmia
1 1/3 dl sokeria
3 munaa
50 g voita
2/3 dl kuohukermaa
Koristeeksi:
tuoreita vadelmia ja karhunvatukoita
1. Ota pohjataikinan ainekset etukäteen huoneenlämpöön. Sekoita monitoimikoneessa mantelimassa, suola, voi ja muna. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita taikina kimmoisaksi. Peitä taikina ja nosta se jääkaappiin odottamaan noin tunniksi.
2. Painele taikina voideltujen pikkuvuokien pohjalle ja reunoille. Siirrä odottamaan ja valmista täyte.
3. Purista vadelmat tiheän siivilän läpi tasaiseksi soseeksi. Mittaa kattilaan vadelmasose, sokeri, munat, voi ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Nosta kattila toisen, kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Hauduta seosta miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen, kunnes se sakenee (noin 15 minuuttia). Älä anna kiehua. Nosta kiisseli vesihauteesta ja laske kattila kylmään veteen jäähtymään.
4. Täytä taikinapohjat vadelmakiisselillä. Paista leivonnaisia 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna tartalettien jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Koristele kokonaisilla vadelmilla ja halutessasi karhunvatukoilla. Voit myös siivilöidä päälle hieman tomusokeria.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2