4 annosta
4 viipaletta vaaleaa leipää
tai pitkopullaa
● Munamaito:
1 muna
1 1/2 dl maitoa
vaniljasokeria
ripaus kanelia
● Paistamiseen:
öljyä tai margariinia
● Vadelmasiirappi:
2 dl pakastevadelmia
1/2 dl sokeria
1 dl vettä
● Lisäksi:
noin 1 dl tuoreita tai
pakastevadelmia
● Kermavaahto:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1. Valmista ensin vadelmasiirappi.
Mittaa kattilaan pakastevadelmat,
sokeri ja vesi.
Kiehauta ainekset ja keitä
kunnes seos sakenee siirappimaiseksi.
Siivilöi ja jäähdytä.
Lisää siivilöidyn siirapin
joukkoon kokonaisia, tuoreita
tai pakastevadelmia.
2. Vatkaa kerma pehmeäksi
vaahdoksi.
3. Valmista munamaito. Riko
muna kulhoon, vatkaa sen
rakenne rikki ja sekoita joukkoon
maito, vaniljasokeri ja
kaneli.
4. Kostuta leipä- tai pullaviipaleet
munamaidossa ja
paista ne kauniin ruskeiksi
molemmin puolin. Tarjoa heti
vadelmasiirapin ja kermavaahdon
kera.
Valmistusaika: 30 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 3,50 €
Koti ja keittiö 3/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2