Artikkeli

Vadelmaritarit

Valmista ensin vadelmasiirappi. Mittaa kattilaan pakastevadelmat, sokeri ja vesi. Kiehauta ainekset ja keitä kunnes seos sakenee siirappimaiseksi. Siivilöi ja jäähdytä.

4 an­nos­ta

4 vii­pa­let­ta vaa­le­aa lei­pää

tai pit­ko­pul­laa

● Mu­na­mai­to:

1 muna

1 1/2 dl mai­toa

va­nil­ja­so­ke­ria

ri­paus ka­ne­lia

● Pais­ta­mi­seen:

öl­jyä tai mar­ga­rii­nia

● Va­del­ma­sii­rap­pi:

2 dl pa­kas­te­va­del­mia

1/2 dl so­ke­ria

1 dl vet­tä

● Li­säk­si:

noin 1 dl tuo­rei­ta tai

pa­kas­te­va­del­mia

● Ker­ma­vaah­to:

2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

1. Val­mis­ta en­sin va­del­ma­sii­rap­pi.

Mit­taa kat­ti­laan pa­kas­te­va­del­mat,

so­ke­ri ja vesi.

Kie­hau­ta ai­nek­set ja kei­tä

kun­nes seos sa­ke­nee sii­rap­pi­mai­sek­si.

Sii­vi­löi ja jääh­dy­tä.

Li­sää sii­vi­löi­dyn sii­ra­pin

jouk­koon ko­ko­nai­sia, tuo­rei­ta

tai pa­kas­te­va­del­mia.

2. Vat­kaa ker­ma peh­me­äk­si

vaah­dok­si.

3. Val­mis­ta mu­na­mai­to. Riko

muna kul­hoon, vat­kaa sen

ra­ken­ne rik­ki ja se­koi­ta jouk­koon

mai­to, va­nil­ja­so­ke­ri ja

ka­ne­li.

4. Kos­tu­ta lei­pä- tai pul­la­vii­pa­leet

mu­na­mai­dos­sa ja

pais­ta ne kau­niin rus­keik­si

mo­lem­min puo­lin. Tar­joa heti

va­del­ma­sii­ra­pin ja ker­ma­vaah­don

kera.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 3,50 €

Koti ja keit­tiö 3/2004