Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7-/2009Kuva: Ar­to Vuo­he­lai­nen

Vadelmamarinoitu savukala

Oh­je nel­jäl­le

600 g sa­vu­ka­laa, esim. loh­ta

Ma­ri­na­di:

5 rkl ruo­ka­öl­jyä

1 1/2 rkl yrt­ti­vii­nie­tik­kaa

1 1/2 rkl so­ke­ri­ton­ta

va­del­ma­me­hu­tii­vis­tet­tä tai muu­ta va­del­ma­me­hua

1/2 tl so­ke­ria

ri­paus suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Ko­ris­te­luun:

sil­put­tua pu­na­si­pu­lia

tuo­rei­ta va­del­mia

pie­niä kap­rik­sia

1. Pa­loit­te­le sa­vu­ka­la ja nos­ta pa­lat tar­joi­lu­as­ti­aan.

2. Yh­dis­tä ma­ri­na­di­ai­nek­set ja kaa­da seos sa­vu­ka­la­pa­lo­jen pääl­le. Pei­tä kel­mul­la ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa pari tun­tia tai seu­raa­vaan päi­vään.

3. Ko­ris­te­le ja nos­ta tar­jol­le ke­säi­sen sa­laa­tin ja uu­sien, kei­tet­ty­jen pe­ru­noi­den kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ