Artikkeli

Vadelma-mansik­ka­ker­ma­paistos

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kerma ja jauhot ja jatka vaahdottamista...

4 ka­nan­mu­naa

1/2 dl so­ke­ria

3 dl kuo­hu­ker­maa

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 rkl va­nil­lii­ni­so­ke­ria

1 rkl man­sik­ka­li­köö­riä

1 rs (250 g) man­si­koi­ta

1 rs (125 g) va­del­mia

1. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri vaah­dok­si.

2. Li­sää jouk­koon ker­ma ja jau­hot ja jat­ka vaah­dot­ta­mis­ta.

3. Maus­ta seos va­nil­lii­ni­so­ke­ril­la ja til­kal­la li­köö­riä.

4. Kaa­da puo­let se­ok­ses­ta voi­del­tuun, uu­nin­kes­tä­vään, ma­ta­laan vuo­kaan. Kyp­sen­nä ker­ma­se­os­ta 175 as­tees­sa noin 5 mi­nuut­tia.

5. Ota vuo­ka pois uu­nis­ta ja li­sää pääl­le loh­ko­tut mar­jat.

6. Kaa­da pääl­lim­mäi­sek­si lop­pu ker­ma­se­os ja kyp­sen­nä vie­lä 15 mi­nuut­tia tai kun­nes pais­tos on hyy­ty­nyt.

Koti ja keit­tiö 4/2003