MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 5/2013
12 kpl
125 g voita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 rkl lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
1 ¼ tl leivinjauhetta
1 ¼ dl maitoa
1 ½ dl vadelmia
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
2–3 rkl tomusokeria
Koristeeksi:
turkinpippurirouhetta tai lakritsi-hippuja
1. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Pyöräytä taikinaan vadelmat.
3. Jaa taikina 12 napakkaan muffinivuokaan. Paista uunissa 175 asteessa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Valmista kuorrutus. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
5. Pursota kuorrutusta kuppikakkujen päälle. Koristele turkinpippurirouheella tai lakritsihipuilla juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Kuorruttamattomia kuppikakkuja voi säilyttää huoneenlämmössä, kuorrutettuja jääkaapissa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2