Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
10 palaa
Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
50 g (1 dl) jauhettuja pähkinöitä tai manteleita
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
150 g kotimaisia vadelmia
2 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa, esimerkiksi Philadelphia
3 tl vaniljasokeria
(tomusokeria)
3 rkl vaniljakreemijauhetta, esimerkiksi Dr. Oetker
Päälle:
noin 3 rkl vadelmahilloa
250–350 g sokerimassaa
● Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 5–8 minuuttia. Kumoa levy puhtaalle leivinpaperille.
● Tee täyte. Soseuta marjat. Vaahdota kerma. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, vadelmasose ja vaniljakreemijauhe. Lisää halutessasi tomusokeria. Levitä täyte pohjan päälle. Kääri rullalle.
● Levitä rullalle hilloa. Kauli sokerimassa ja levitä se rullalle. Koristele vadelmilla tai syötävillä kukilla.
Viinisuositus: Makea ja vadelmainen kuohuviini J.C. Le Roux La Fleurette Rosé, Etelä-Afrikka, 8,99 e.
Lue myös:
Marsipaaniin kietaistu lime curd -kääretorttu
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2