KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 8/2013
noin 25 kpl
Taikina:
2 dl vettä
100 g voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 keskikokoista kananmunaa
Täyte:
200 g vadelmia
1 prk (250 g) mascarponea
2–3 rkl lemon curd -sitruunatahnaa
Koristeluun:
Tomusokeria
1. Kuumenna vesi ja voi kattilassa kiehuvaksi. Lisää vehnäjauhot yhdellä kertaa, ja sekoita koko ajan, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta ja taikinasta muodostuu kiinteä pallo.
2. Anna taikinan jäähtyä 5 minuuttia. Lisää kanamunat yksitellen vatkaten välillä sähkövatkaimella suurella teholla.
3. Pursota taikinasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille pitkänomaisia tuulihattuja. Paista leivonnaisia 200-asteisen uunin keskitasossa noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. Siirrä tuulihatut leivinpaperin kanssa varovasti ritilälle jäähtymään.
4. Murskaa vadelmia hieman haarukalla. Sekoita vadelmat, mascarpone sekä sitruunatahna kulhossa.
5. Täytä tuulihatut juuri ennen tarjoamista. Leikkaa terävällä veitsellä leivokset halki. Pursota tai lusikoi täytettä pohjaosalle. Nosta kannet päälle. Siivilöi leivosten pinnalle tomusokeria.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2