Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 8/2013

Vadelmaiset éclair-leivokset

Pitkulaiset éclair-leivokset täytetään herkullisella vadel­ma­täyt­teellä.

noin 25 kpl

Tai­ki­na:

2 dl vet­tä

100 g voi­ta

1 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

3 kes­ki­ko­kois­ta ka­nan­mu­naa

Täy­te:

200 g va­del­mia

1 prk (250 g) mas­car­po­nea

2–3 rkl le­mon curd -sit­ruu­na­tah­naa

Ko­ris­te­luun:

To­mu­so­ke­ria

1. Kuu­men­na vesi ja voi kat­ti­las­sa kie­hu­vak­si. Li­sää veh­nä­jau­hot yh­del­lä ker­taa, ja se­koi­ta koko ajan, kun­nes seos ir­to­aa kat­ti­lan reu­noil­ta ja tai­ki­nas­ta muo­dos­tuu kiin­teä pal­lo.

2. An­na tai­ki­nan jääh­tyä 5 mi­nuut­tia. Li­sää ka­na­mu­nat yk­si­tel­len vat­ka­ten vä­lil­lä säh­kö­vat­kai­mel­la suu­rel­la te­hol­la.

3. Pur­so­ta tai­ki­nas­ta lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le pit­kä­no­mai­sia tuu­li­hat­tu­ja. Pais­ta lei­von­nai­sia 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 25 mi­nuut­tia. Älä avaa uu­nin luuk­kua pais­ta­mi­sen ai­ka­na. Siir­rä tuu­li­ha­tut lei­vin­pa­pe­rin kans­sa va­ro­vas­ti ri­ti­läl­le jääh­ty­mään.

4. Murs­kaa va­del­mia hie­man haa­ru­kal­la. Se­koi­ta va­del­mat, mas­car­po­ne sekä sit­ruu­na­tah­na kul­hos­sa.

5. Täy­tä tuu­li­ha­tut juu­ri en­nen tar­jo­a­mis­ta. Leik­kaa te­rä­väl­lä veit­sel­lä lei­vok­set hal­ki. Pur­so­ta tai lu­si­koi täy­tet­tä poh­ja­o­sal­le. Nos­ta kan­net pääl­le. Sii­vi­löi lei­vos­ten pin­nal­le to­mu­so­ke­ria.

Lue Myös

Helpot ja herkulliset pullaritarit

Kolme ihanaa mansikkaherkkua

5 herkullista reseptiä vadelmista

Helpot ja herkulliset pullaritarit

Kolme ihanaa mansikkaherkkua

5 herkullista reseptiä vadelmista

Suklaatäytteiset kerrosleivät

Paahdettu pähkinä-hedelmäsalaatti ja kaneli­jo­gurt­ti­mousse

Haudutetut päärynät ja mascar­po­ne­va­nukas

Kuohuviinit kevään juhliin

Lammastagine

Halloumi-parsasalaatti

Kuohuviinit kevään juhliin

Lammastagine

Halloumi-parsasalaatti

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.