Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
4 annosta
400 g retiisejä
2 rkl voita
3 rkl vaahterasiirappia
1 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
2 rkl hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi ruohosipulia tai lehtipersiljaa
1. Huuhtele retiisit ja leikkaa niistä päät ja varret. Lehdet voi myös huuhtaista ja käyttää ruokaan. Puolita retiisit tai leikkaa suuret neljään osaan.
2. Paista retiisejä voin ja siirapin kanssa pannulla 5–8 minuuttia riippuen retiisien koosta. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla. Jos käytät myös lehdet, niin paista niitä ainoastaan muutama minuutti. Voit myös paistaa retiisit 225-asteisessa uunissa (10–15 minuuttia).
3. Tarjoa grillatun lihan, broilerin tai kalan lisäkkeenä.
Lue myös:
Seesamisiika ja salaatti
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2