Artikkeli

Uuniton poropiiras

Vuoraa nelikulmainen vuoka (30 x 20 cm) kelmulla. Jauha hapankorput tai näkkileipä jauheeksi ja levitä vuokaan...

(12 kpl)

4 dl ha­pan­lei­vän mu­ru­ja (ha­pan­korp­pu­ja tai

näk­ki­lei­pää)

1 tuo­re kurk­ku

Täy­te:

200 g maus­ta­ma­ton­ta

tuo­re­juus­toa (esim. Hovi, Phi­la­delp­hia)

4 dl ker­ma­vii­liä

1 ruuk­ku ruo­ho­si­pu­lia

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

150 g sa­vu­po­roa

2 rkl lii­va­te­jau­het­ta + 1 rkl kyl­mää vet­tä ( = 20 g lii­va­te­leh­tiä)

1/2 dl kuu­maa vet­tä

1. Vuo­raa ne­li­kul­mai­nen vuo­ka (30 x 20 cm) kel­mul­la. Jau­ha ha­pan­kor­put tai näk­ki­lei­pä jau­heek­si ja le­vi­tä vuo­kaan.

2. Raas­ta kuo­rit­tu kurk­ku ja le­vi­tä korp­pu­jau­heen pääl­le. Poh­jan kuu­luu vet­tyä, jot­ta mu­rut py­sy­vät koos­sa, jo­ten an­na poh­jan kos­tua noin 15 mi­nuut­tia. Jos kurk­ku sat­tuu ole­maan kui­vak­ka, pirs­ko­ta li­sä­kos­tuk­keek­si hiu­kan vet­tä.

3. Pil­ko poro, ruo­ho­si­pu­li ja ba­si­li­ka. Se­koi­ta tuo­re­juus­ton ja ker­ma­vii­lin kans­sa.

4. Se­koi­ta lii­va­te­jau­he kyl­mään ve­si­tilk­kaan ja kaa­da pääl­le kie­hu­van kuu­ma vesi ja su­la­ta lii­va­te ta­sai­sek­si. Li­sää lii­va­te­lie­mi ker­ma­vii­li­se­ok­seen ja le­vi­tä täy­te vuo­kaan. Pei­tä vuo­ka kel­mul­la ja pane kyl­mään vä­hin­tään kah­dek­si tun­nik­si. Leik­kaa lei­vok­set ne­li­öik­si ja tar­joa kap­rik­sil­la rai­kas­te­tun kur­kun ja leh­ti­sa­laa­tin kans­sa.

Koti ja keit­tiö 1-2/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ