(12 kpl)
4 dl hapanleivän muruja (hapankorppuja tai
näkkileipää)
1 tuore kurkku
Täyte:
200 g maustamatonta
tuorejuustoa (esim. Hovi, Philadelphia)
4 dl kermaviiliä
1 ruukku ruohosipulia
1 ruukku basilikaa
150 g savuporoa
2 rkl liivatejauhetta + 1 rkl kylmää vettä ( = 20 g liivatelehtiä)
1/2 dl kuumaa vettä
1. Vuoraa nelikulmainen vuoka (30 x 20 cm) kelmulla. Jauha hapankorput tai näkkileipä jauheeksi ja levitä vuokaan.
2. Raasta kuorittu kurkku ja levitä korppujauheen päälle. Pohjan kuuluu vettyä, jotta murut pysyvät koossa, joten anna pohjan kostua noin 15 minuuttia. Jos kurkku sattuu olemaan kuivakka, pirskota lisäkostukkeeksi hiukan vettä.
3. Pilko poro, ruohosipuli ja basilika. Sekoita tuorejuuston ja kermaviilin kanssa.
4. Sekoita liivatejauhe kylmään vesitilkkaan ja kaada päälle kiehuvan kuuma vesi ja sulata liivate tasaiseksi. Lisää liivateliemi kermaviiliseokseen ja levitä täyte vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja pane kylmään vähintään kahdeksi tunniksi. Leikkaa leivokset neliöiksi ja tarjoa kapriksilla raikastetun kurkun ja lehtisalaatin kanssa.
Koti ja keittiö 1-2/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2