Artikkeli

Mari Har­ju­la Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen­Ko­ti ja keit­tiö 4/2012

Uunissa paahdettua parsaa

Uunissa paahdettu parsa on suussasulava ja helppotekoinen lisäke.

4 an­nos­ta

1 nip­pu (500 g) vih­re­ää par­saa

2–3 rkl olii­vi­öl­jyä

noin ½ tl suo­la­hiu­ta­lei­ta

(esim. Mal­don)

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1. Leik­kaa par­sois­ta kui­vat kan­nat pois.

2. Lai­ta par­sat laa­ke­aan uu­ni­vuo­kaan. Pirs­ko­ta pääl­le öl­jyä, rou­hi mus­ta­pip­pu­ria ja ri­pot­te­le suo­laa.

3. Paah­da par­so­ja uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat peh­mei­tä. Kään­te­le nii­tä va­ro­en paah­ta­mi­sen puo­li­vä­lis­sä.

4. Pirs­ko­ta bal­sa­mi­coa läm­pi­mien par­so­jen pääl­le ja tar­joa.

Vink­ki! Voit ha­lu­tes­sa­si vuol­la pääl­le vie­lä par­me­saa­ni­juus­toa.