Artikkeli

Kuva CO­LUM­BUS LETH

Uunisimpukat

Nel­jäl­le

1–2 kg puh­dis­tet­tu­ja si­ni­sim­pu­koi­ta

3 vii­pa­let­ta lei­pää

½ nip­pua per­sil­jaa

1 hie­nok­si raas­tet­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl olii­vi­öl­jyä

suo­laa

Li­säk­si:

hy­vää lei­pää

1. Huuh­te­le tai tar­vit­ta­es­sa pese sim­pu­kat huo­lel­li­ses­ti. Höy­ry­tä nii­tä pa­das­sa 5–7 mi­nuut­tia kun­nes ne au­ke­a­vat. Hei­tä kaik­ki au­ke­a­mat­to­mat sim­pu­kat pois. Kaa­da sim­pu­kat pan­nul­le tai uu­ni­vuo­kaan ja jääh­dy­tä.

2. Hie­non­na per­sil­ja ja mu­rus­te­le lei­pä sekä se­koi­ta ne raas­te­tun val­ko­si­pu­lin ja suo­lan kans­sa. Ri­pot­te­le seos sim­pu­koi­den pääl­le ja gril­laa uu­nin gril­lis­sä kun­nes lei­pä on kul­lan­rus­ke­aa ja ra­pe­aa.

3. Tar­joi­le sim­pu­kat kei­ton ja lei­vän kera.