Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2011 KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Uuniperunat kahdella tavalla

Eri tavoin maustetut perunalisukkeet sopivat monenlaisten ruokien kanssa. Duches­se­täyt­teiset uuniperunat ovat juhlava lisuke.

4 an­nos­ta

4 isoa Ro­sa­mun­da-uu­ni­pe­ru­naa

Kink­ku-juus­to­täyt­tei­set pe­ru­nat:

● 1 sa­lot­ti­si­pu­li

● 1 rkl olii­vi­öl­jyä

● 100 g pal­vi­kink­kua sui­ka­lei­na

● ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

● 1 tl sam­bal oe­lek -chi­li­tah­naa

● 1 prk (150 g) rans­kan­ker­maa

● 1 rkl di­jon­si­nap­pia

● 2 dl kel­tais­ta ched­dar-juus­to­raas­tet­ta

Duc­hes­se­täyt­tei­set pe­ru­nat:

● 25 g voi­ta

● 2 kel­tu­ais­ta

● ri­paus suo­laa ja pap­ri­ka­jau­het­ta

1. Pese pe­ru­nat huo­lel­la ja pis­te­le nii­hin haa­ru­kal­la rei­kiä. Kää­ri pe­ru­nat yk­si­tel­len fo­li­on si­sään.

2. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa, kun­nes pe­ru­nat ovat kyp­siä. Kyp­sy­mi­sai­ka noin 1,5 tun­tia pe­ru­noi­den koos­ta riip­pu­en.

3. Hal­kai­se pe­ru­nat ja ko­ver­ra si­suk­set kul­hoon niin, et­tä kuo­riin jää noin ½ cm:n pak­sui­nen pe­ru­na­ker­ros. Murs­kaa pe­ru­na­murs­ket­ta hie­man haa­ru­kal­la.

4. Val­mis­ta kink­ku-juus­to­täyt­tei­set pe­ru­nat. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja kuul­lo­ta het­ki öl­jys­sä.

5. Li­sää jouk­koon kink­ku­sui­ka­leet ja maus­teet ja kään­te­le het­ken ai­kaa. Yh­dis­tä täyt­teen ai­nek­set kes­ke­nään niin, et­tä puo­let juus­to­raas­tees­ta jää pin­nal­le.

6. Jaa seos pe­ru­nan kuo­ril­le. Ri­po­ta pin­nal­le lop­pu juus­to­raas­te.

7. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia tai kun­nes pin­ta on saa­nut kau­niin vä­rin.

8. Val­mis­ta duc­hes­se­täyt­tei­set pe­ru­nat. Hal­kai­se pe­ru­nat ja ko­ver­ra si­suk­set kul­hoon.

9. So­seu­ta pe­ru­nat voin, kel­tu­ais­ten sekä suo­lan ja pap­ri­ka­jau­heen kans­sa kuoh­ke­ak­si so­seek­si.

10. Pur­so­ta läm­min sose pe­ru­nan­kuo­riin.

11. Gra­ti­noi 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 10 mi­nuut­tia tai kun­nes sose on saa­nut kau­niin vä­rin.

Hin­ta: Kink­ku-juus­to­täyt­tei­set noin 5,5 e ja duc­hes­se­täyt­tei­set noin 1 e