Koti ja keittiö 10/2011 KATRI SCHRÖDER KUVAT ARTO VUOHELAINEN
4 annosta
4 isoa Rosamunda-uuniperunaa
Kinkku-juustotäytteiset perunat:
● 1 salottisipuli
● 1 rkl oliiviöljyä
● 100 g palvikinkkua suikaleina
● ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
● 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
● 1 prk (150 g) ranskankermaa
● 1 rkl dijonsinappia
● 2 dl keltaista cheddar-juustoraastetta
Duchessetäytteiset perunat:
● 25 g voita
● 2 keltuaista
● ripaus suolaa ja paprikajauhetta
1. Pese perunat huolella ja pistele niihin haarukalla reikiä. Kääri perunat yksitellen folion sisään.
2. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä. Kypsymisaika noin 1,5 tuntia perunoiden koosta riippuen.
3. Halkaise perunat ja koverra sisukset kulhoon niin, että kuoriin jää noin ½ cm:n paksuinen perunakerros. Murskaa perunamursketta hieman haarukalla.
4. Valmista kinkku-juustotäytteiset perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota hetki öljyssä.
5. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja mausteet ja kääntele hetken aikaa. Yhdistä täytteen ainekset keskenään niin, että puolet juustoraasteesta jää pinnalle.
6. Jaa seos perunan kuorille. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.
7. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
8. Valmista duchessetäytteiset perunat. Halkaise perunat ja koverra sisukset kulhoon.
9. Soseuta perunat voin, keltuaisten sekä suolan ja paprikajauheen kanssa kuohkeaksi soseeksi.
10. Pursota lämmin sose perunankuoriin.
11. Gratinoi 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes sose on saanut kauniin värin.
Hinta: Kinkku-juustotäytteiset noin 5,5 e ja duchessetäytteiset noin 1 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2