Artikkeli
Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Uunipaahdettua misolohta ja kasviksia

Marinoi lohta misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsennystä, niin maku on voimakas ja umaminen. Lohen vierelle sopii uunissa kypsennetyt seesa­min­sie­me­nöl­jyllä sipaistut kasvikset.

Uu­ni­paah­det­tua mi­so­loh­ta ja kas­vik­sia

45 min . help­po . 30 e

4 an­nos­ta

600 g lo­hi­fi­lee­tä

½ dl mi­so­tah­naa

3 rkl mi­ri­niä

3 rkl soi­jaa

1 rkl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

3 pork­ka­naa

5 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 (230 g) pak­soi­ta

1 mu­na­koi­so

3 rkl see­sa­min­sie­me­nöl­jyä

¾ tl suo­laa

Pääl­le:

2 ke­vät­si­pu­lia

Avo­ka­do­kas­ti­ke:

1 avo­ka­do

1 li­men mehu

1 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 tl wa­sa­bia

1 tl hu­na­jaa

ri­paus suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

1. Kuu­men­na uu­ni 200
as­tee­seen.

2. Vii­pa­loi lo­hi­fi­lee uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Se­koi­ta mi­so­tah­na, mi­rin, soi­ja ja in­ki­vää­ri­raas­te kul­hos­sa ja va­le­le kas­ti­ket­ta lo­hi­pa­loil­le.

3. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­na ja sa­lot­ti­si­pu­lit. Hal­kai­se pak­soit ja huuh­te­le. Huuh­te­le ja pa­loit­te­le mu­na­koi­so. Li­sää pork­ka­nat, si­pu­lit ja mu­na­koi­so pel­lil­le lo­hen vie­reen. Va­lu­ta kas­vik­sil­le see­sa­min­sie­me­nöl­jyä ja ri­pot­te­le suo­laa.

4. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 10 mi­nuut­tia. Li­sää pel­lil­le pak­soit. Se­koi­ta kas­vik­sia hie­man. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä vie­lä 10–15 mi­nuut­tia kun­nes lohi on kyp­sää. Kas­vik­set saa­vat jää­dä na­pa­koik­si. Jos ha­lu­at lo­heen ja kas­vik­siin paah­tu­neen pin­nan, nos­ta uu­ni­pel­ti gril­li­vas­tuk­sen al­le het­kek­si. Tar­kis­ta, et­tei lei­vin­pa­pe­ri osu vas­tuk­siin.

5. Val­mis­ta kas­ti­ke. Hal­kai­se avo­ka­do, pois­ta kivi ja kaa­vi he­del­mä­li­ha kul­hoon. Li­sää li­me­me­hu, jo­gurt­ti, wa­sa­bi ja hu­na­ja. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si.

6. Huuh­te­le ja hie­non­na ke­vät­si­pu­lit ja li­sää lo­hen ja kas­vis­ten pääl­le. Tar­joi­le li­sä­nä avo­ka­do­kas­ti­ket­ta.

Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.