Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

11.4.2022

Uunipaahdettua misolohta ja kasviksia

Marinoi lohta misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsennystä, niin maku on voimakas ja umaminen. Lohen vierelle sopii uunissa kypsennetyt seesa­min­sie­me­nöl­jyllä sipaistut kasvikset.

Uu­ni­paah­det­tua mi­so­loh­ta ja kas­vik­sia

45 min . help­po . 30 e

4 an­nos­ta

600 g lo­hi­fi­lee­tä

½ dl mi­so­tah­naa

3 rkl mi­ri­niä

3 rkl soi­jaa

1 rkl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

3 pork­ka­naa

5 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 (230 g) pak­soi­ta

1 mu­na­koi­so

3 rkl see­sa­min­sie­me­nöl­jyä

¾ tl suo­laa

Pääl­le:

2 ke­vät­si­pu­lia

Avo­ka­do­kas­ti­ke:

1 avo­ka­do

1 li­men mehu

1 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 tl wa­sa­bia

1 tl hu­na­jaa

ri­paus suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

1. Kuu­men­na uu­ni 200
as­tee­seen.

2. Vii­pa­loi lo­hi­fi­lee uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Se­koi­ta mi­so­tah­na, mi­rin, soi­ja ja in­ki­vää­ri­raas­te kul­hos­sa ja va­le­le kas­ti­ket­ta lo­hi­pa­loil­le.

3. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­na ja sa­lot­ti­si­pu­lit. Hal­kai­se pak­soit ja huuh­te­le. Huuh­te­le ja pa­loit­te­le mu­na­koi­so. Li­sää pork­ka­nat, si­pu­lit ja mu­na­koi­so pel­lil­le lo­hen vie­reen. Va­lu­ta kas­vik­sil­le see­sa­min­sie­me­nöl­jyä ja ri­pot­te­le suo­laa.

4. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 10 mi­nuut­tia. Li­sää pel­lil­le pak­soit. Se­koi­ta kas­vik­sia hie­man. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä vie­lä 10–15 mi­nuut­tia kun­nes lohi on kyp­sää. Kas­vik­set saa­vat jää­dä na­pa­koik­si. Jos ha­lu­at lo­heen ja kas­vik­siin paah­tu­neen pin­nan, nos­ta uu­ni­pel­ti gril­li­vas­tuk­sen al­le het­kek­si. Tar­kis­ta, et­tei lei­vin­pa­pe­ri osu vas­tuk­siin.

5. Val­mis­ta kas­ti­ke. Hal­kai­se avo­ka­do, pois­ta kivi ja kaa­vi he­del­mä­li­ha kul­hoon. Li­sää li­me­me­hu, jo­gurt­ti, wa­sa­bi ja hu­na­ja. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si.

6. Huuh­te­le ja hie­non­na ke­vät­si­pu­lit ja li­sää lo­hen ja kas­vis­ten pääl­le. Tar­joi­le li­sä­nä avo­ka­do­kas­ti­ket­ta.

Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Lue Myös

Anu Pentik: "Tällainen on unelmakotini"

Näin yhdistät sisustuksessa uutta ja vanhaa

Muotoilijan kodissa lähes jokaisella esineellä on oma tarina

Anu Pentik: "Tällainen on unelmakotini"

Näin yhdistät sisustuksessa uutta ja vanhaa

Muotoilijan kodissa lähes jokaisella esineellä on oma tarina

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.