Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

11.4.2022

Uunipaahdettua misolohta ja kasviksia

Marinoi lohta misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsennystä, niin maku on voimakas ja umaminen. Lohen vierelle sopii uunissa kypsennetyt seesa­min­sie­me­nöl­jyllä sipaistut kasvikset.

Uu­ni­paah­det­tua mi­so­loh­ta ja kas­vik­sia

45 min . help­po . 30 e

4 an­nos­ta

600 g lo­hi­fi­lee­tä

½ dl mi­so­tah­naa

3 rkl mi­ri­niä

3 rkl soi­jaa

1 rkl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

3 pork­ka­naa

5 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 (230 g) pak­soi­ta

1 mu­na­koi­so

3 rkl see­sa­min­sie­me­nöl­jyä

¾ tl suo­laa

Pääl­le:

2 ke­vät­si­pu­lia

Avo­ka­do­kas­ti­ke:

1 avo­ka­do

1 li­men mehu

1 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 tl wa­sa­bia

1 tl hu­na­jaa

ri­paus suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

1. Kuu­men­na uu­ni 200
as­tee­seen.

2. Vii­pa­loi lo­hi­fi­lee uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Se­koi­ta mi­so­tah­na, mi­rin, soi­ja ja in­ki­vää­ri­raas­te kul­hos­sa ja va­le­le kas­ti­ket­ta lo­hi­pa­loil­le.

3. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­na ja sa­lot­ti­si­pu­lit. Hal­kai­se pak­soit ja huuh­te­le. Huuh­te­le ja pa­loit­te­le mu­na­koi­so. Li­sää pork­ka­nat, si­pu­lit ja mu­na­koi­so pel­lil­le lo­hen vie­reen. Va­lu­ta kas­vik­sil­le see­sa­min­sie­me­nöl­jyä ja ri­pot­te­le suo­laa.

4. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 10 mi­nuut­tia. Li­sää pel­lil­le pak­soit. Se­koi­ta kas­vik­sia hie­man. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä vie­lä 10–15 mi­nuut­tia kun­nes lohi on kyp­sää. Kas­vik­set saa­vat jää­dä na­pa­koik­si. Jos ha­lu­at lo­heen ja kas­vik­siin paah­tu­neen pin­nan, nos­ta uu­ni­pel­ti gril­li­vas­tuk­sen al­le het­kek­si. Tar­kis­ta, et­tei lei­vin­pa­pe­ri osu vas­tuk­siin.

5. Val­mis­ta kas­ti­ke. Hal­kai­se avo­ka­do, pois­ta kivi ja kaa­vi he­del­mä­li­ha kul­hoon. Li­sää li­me­me­hu, jo­gurt­ti, wa­sa­bi ja hu­na­ja. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si.

6. Huuh­te­le ja hie­non­na ke­vät­si­pu­lit ja li­sää lo­hen ja kas­vis­ten pääl­le. Tar­joi­le li­sä­nä avo­ka­do­kas­ti­ket­ta.

Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Lue Myös

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Jouluiloa vanhassa navetassa

Liila on tamperelaiskodin jouluväri

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Jouluiloa vanhassa navetassa

Liila on tamperelaiskodin jouluväri

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 12/2023?

Äänestä Koti ja keittiön paras kansi 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti! Jarin ja Mikan idyllinen puutalo voitti Suomen kaunein koti 2023 -kilpailun

Pois keskustasta 70-luvun rivitaloon, lähiön väljyyteen

Kanelimamman romanttinen puutalokoti on täynnä kukkia

Puutalokylä Helsingin keskustassa? Ruoholahden villat on 1800-luvun keidas, josta Sami ja Reeta onnistuivat saamaan kodin

Heli Thorénin kaupun­ki­kak­siossa on vinttikamari, johon kiivetään tikkaita

Maria Guzenina tekee latti­a­laat­ta­löytöjä ja tavoittelee sisustukseen kiirettömyyden tuntua

Viherkasvien bootcamp: näin autat huonekasvit yli talven

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Risoton perusohje ja sen muunnelmat ­– kokeile vuodenaikaan sopivia vaihtoehtoja!

Mäntyharjulla vietetään huvilajoulua Marikin tapaan

Joulukoti Porvoon vanhalla rautatieasemalla

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Suklaa­mous­se­kakku

Sipulitatin on suolainen versio tarte tatinista

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 12/2023?

Äänestä Koti ja keittiön paras kansi 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti! Jarin ja Mikan idyllinen puutalo voitti Suomen kaunein koti 2023 -kilpailun

Pois keskustasta 70-luvun rivitaloon, lähiön väljyyteen

Kanelimamman romanttinen puutalokoti on täynnä kukkia

Puutalokylä Helsingin keskustassa? Ruoholahden villat on 1800-luvun keidas, josta Sami ja Reeta onnistuivat saamaan kodin

Heli Thorénin kaupun­ki­kak­siossa on vinttikamari, johon kiivetään tikkaita

Maria Guzenina tekee latti­a­laat­ta­löytöjä ja tavoittelee sisustukseen kiirettömyyden tuntua

Viherkasvien bootcamp: näin autat huonekasvit yli talven

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Risoton perusohje ja sen muunnelmat ­– kokeile vuodenaikaan sopivia vaihtoehtoja!

Mäntyharjulla vietetään huvilajoulua Marikin tapaan

Joulukoti Porvoon vanhalla rautatieasemalla

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Suklaa­mous­se­kakku

Sipulitatin on suolainen versio tarte tatinista

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2