Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

11.4.2022

Uunipaahdettua misolohta ja kasviksia

Marinoi lohta misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsennystä, niin maku on voimakas ja umaminen. Lohen vierelle sopii uunissa kypsennetyt seesa­min­sie­me­nöl­jyllä sipaistut kasvikset.

Uu­ni­paah­det­tua mi­so­loh­ta ja kas­vik­sia

45 min . help­po . 30 e

4 an­nos­ta

600 g lo­hi­fi­lee­tä

½ dl mi­so­tah­naa

3 rkl mi­ri­niä

3 rkl soi­jaa

1 rkl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

3 pork­ka­naa

5 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 (230 g) pak­soi­ta

1 mu­na­koi­so

3 rkl see­sa­min­sie­me­nöl­jyä

¾ tl suo­laa

Pääl­le:

2 ke­vät­si­pu­lia

Avo­ka­do­kas­ti­ke:

1 avo­ka­do

1 li­men mehu

1 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 tl wa­sa­bia

1 tl hu­na­jaa

ri­paus suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

1. Kuu­men­na uu­ni 200
as­tee­seen.

2. Vii­pa­loi lo­hi­fi­lee uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Se­koi­ta mi­so­tah­na, mi­rin, soi­ja ja in­ki­vää­ri­raas­te kul­hos­sa ja va­le­le kas­ti­ket­ta lo­hi­pa­loil­le.

3. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­na ja sa­lot­ti­si­pu­lit. Hal­kai­se pak­soit ja huuh­te­le. Huuh­te­le ja pa­loit­te­le mu­na­koi­so. Li­sää pork­ka­nat, si­pu­lit ja mu­na­koi­so pel­lil­le lo­hen vie­reen. Va­lu­ta kas­vik­sil­le see­sa­min­sie­me­nöl­jyä ja ri­pot­te­le suo­laa.

4. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 10 mi­nuut­tia. Li­sää pel­lil­le pak­soit. Se­koi­ta kas­vik­sia hie­man. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä vie­lä 10–15 mi­nuut­tia kun­nes lohi on kyp­sää. Kas­vik­set saa­vat jää­dä na­pa­koik­si. Jos ha­lu­at lo­heen ja kas­vik­siin paah­tu­neen pin­nan, nos­ta uu­ni­pel­ti gril­li­vas­tuk­sen al­le het­kek­si. Tar­kis­ta, et­tei lei­vin­pa­pe­ri osu vas­tuk­siin.

5. Val­mis­ta kas­ti­ke. Hal­kai­se avo­ka­do, pois­ta kivi ja kaa­vi he­del­mä­li­ha kul­hoon. Li­sää li­me­me­hu, jo­gurt­ti, wa­sa­bi ja hu­na­ja. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si.

6. Huuh­te­le ja hie­non­na ke­vät­si­pu­lit ja li­sää lo­hen ja kas­vis­ten pääl­le. Tar­joi­le li­sä­nä avo­ka­do­kas­ti­ket­ta.

Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.

Lue Myös

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Tomaatti-kesäkur­pit­sag­ra­tiini

Omakotitalon pihaan rakennettiin hurmaava kesähuone

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Pomelo maistuu makealta ja sitruksisen raikkaalta. Se sopii erinomaisesti rapujen tai kalan seuraksi salaattiin.

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Tomaatti-kesäkur­pit­sag­ra­tiini

Omakotitalon pihaan rakennettiin hurmaava kesähuone

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2