Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Uunipaahdettua misolohta ja kasviksia
45 min . helppo . 30 e
4 annosta
600 g lohifileetä
½ dl misotahnaa
3 rkl miriniä
3 rkl soijaa
1 rkl raastettua inkivääriä
3 porkkanaa
5 salottisipulia
2 (230 g) paksoita
1 munakoiso
3 rkl seesaminsiemenöljyä
¾ tl suolaa
Päälle:
2 kevätsipulia
Avokadokastike:
1 avokado
1 limen mehu
1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl wasabia
1 tl hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1. Kuumenna uuni 200
asteeseen.
2. Viipaloi lohifilee uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita misotahna, mirin, soija ja inkivääriraaste kulhossa ja valele kastiketta lohipaloille.
3. Kuori ja paloittele porkkana ja salottisipulit. Halkaise paksoit ja huuhtele. Huuhtele ja paloittele munakoiso. Lisää porkkanat, sipulit ja munakoiso pellille lohen viereen. Valuta kasviksille seesaminsiemenöljyä ja ripottele suolaa.
4. Kypsennä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Lisää pellille paksoit. Sekoita kasviksia hieman. Jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia kunnes lohi on kypsää. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Jos haluat loheen ja kasviksiin paahtuneen pinnan, nosta uunipelti grillivastuksen alle hetkeksi. Tarkista, ettei leivinpaperi osu vastuksiin.
5. Valmista kastike. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää limemehu, jogurtti, wasabi ja hunaja. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
6. Huuhtele ja hienonna kevätsipulit ja lisää lohen ja kasvisten päälle. Tarjoile lisänä avokadokastiketta.
Fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna sopii lohen maustajaksi, sillä misossa on paljon pyöreää umamin makua, suolaisuutta ja lihaista täyteläisyyttä. Jos haluat loheen voimakkaamman maun, voit antaa sen marinoitua misoliemessä muutamia tunteja ennen kypsentämistä. Lohen vierellä uunissa kypsyy seesaminsiemenöljyllä sipaistuja kasviksia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2