Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 10/2013

Uuniomena-kinuskipavlovat

Rapeat marenkikuppi-kakut täytetään kermaisella mascarpone-moussella, uuniomena-täytteellä ja viimeistellään iki-ihanalla kinuski-kastikkeella.

12 kpl

4 val­ku­ais­ta

2 ½ dl so­ke­ria tai ruo­ko­so­ke­ria

2 rkl mais­si­jau­ho­ja

2 tl vii­nie­tik­kaa

Uu­ni­o­me­na­loh­kot:

4 ome­naa

2–3 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

½–1 tl ka­ne­lia

ri­paus mus­kot­ti­päh­ki­nää

noin 25 g voi­ta

Täy­te:

2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

1 prk (200 g) mas­car­po­ne­juus­toa

2–3 rkl to­mu­so­ke­ria

Ki­nus­ki­kas­ti­ke:

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

Li­säk­si:

to­mu­so­ke­ria

1. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri ja jat­ka vat­kaa­mis­ta, kun­nes seos on pak­sua ja kiil­tä­vää. Li­sää mais­si­jau­hot ja vii­nie­tik­ka ja se­koi­ta seos ta­sai­sek­si.

2. Jaa ma­ren­ki­mas­sa 12 muf­fi­ni­vuo­kaan. Kuu­men­na uu­ni 150 as­tee­seen. Lai­ta lei­vok­set uu­niin, las­ke uu­nin läm­pö­ti­la 125 as­tee­seen ja pais­ta ma­ren­ki­kup­pi­kak­ku­ja uu­nis­sa tun­ti. An­na jääh­tyä.

3. Kuo­ri ja loh­ko ome­nat. Lai­ta ome­na­loh­kot uu­ni­vuo­kaan. Ri­pot­te­le pääl­le maus­teet ja kään­te­le. Lai­ta voi no­ka­rei­na ome­noi­den pääl­le. Kyp­sen­nä ome­na­loh­ko­ja uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät.

4. Vaah­do­ta ker­ma ja se­koi­ta mas­car­po­ne­juus­ton jouk­koon. Maus­ta to­mu­so­ke­ril­la. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa.

5. Val­mis­ta ki­nus­ki­kas­ti­ke. Mit­taa ker­ma ja fa­rii­ni­so­ke­ri kat­ti­laan. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja kei­tä kes­ki­läm­möl­lä noin 15 mi­nuut­tia.

6. Täy­tä lei­vok­set juu­ri en­nen tar­joi­lua, jot­ta ma­ren­ki py­syy ra­pe­a­na. Leik­kaa ma­ren­ki­ka­kuis­ta la­kit va­ro­vas­ti pois. Täy­tä mas­car­po­ne­vaah­dol­la ja uu­ni­o­me­na­loh­koil­la. Lo­rau­ta pääl­le vie­lä ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta. Pai­na ma­ren­ki­ka­kun lak­ki va­ro­vas­ti pääl­le ja pö­läy­tä pääl­le to­mu­so­ke­ria.

Vink­ki! Voit myös muo­toil­la ma­ren­kei­hin sy­ven­nyk­sen lu­si­kal­la en­nen uu­niin lait­ta­mis­ta. Lu­si­koi täy­te ja ome­nat täl­löin kup­pi­kak­ku­jen pääl­le ja vii­meis­te­le ki­nus­ki­kas­tik­keel­la.

Lue Myös

Pekaani-suklaacookies

Mustikka-mascar­po­ne­se­mif­reddo

Lime-kookos-jogurttipuikot

Pekaani-suklaacookies

Mustikka-mascar­po­ne­se­mif­reddo

Lime-kookos-jogurttipuikot

Omena-siiderisorbetti

Uunijäätelökupit

Jäätelön perusohje ja makuvaihtoehtoja

Inkivääri-sitruunakupit

Mustikka-kardemumma-semifreddo

Kerma­ki­nus­ki­fudget

Inkivääri-sitruunakupit

Mustikka-kardemumma-semifreddo

Kerma­ki­nus­ki­fudget

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.