MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 10/2013
12 kpl
4 valkuaista
2 ½ dl sokeria tai ruokosokeria
2 rkl maissijauhoja
2 tl viinietikkaa
Uuniomenalohkot:
4 omenaa
2–3 rkl fariinisokeria
½–1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
noin 25 g voita
Täyte:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk (200 g) mascarponejuustoa
2–3 rkl tomusokeria
Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Lisäksi:
tomusokeria
1. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Lisää maissijauhot ja viinietikka ja sekoita seos tasaiseksi.
2. Jaa marenkimassa 12 muffinivuokaan. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita leivokset uuniin, laske uunin lämpötila 125 asteeseen ja paista marenkikuppikakkuja uunissa tunti. Anna jäähtyä.
3. Kuori ja lohko omenat. Laita omenalohkot uunivuokaan. Ripottele päälle mausteet ja kääntele. Laita voi nokareina omenoiden päälle. Kypsennä omenalohkoja uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
4. Vaahdota kerma ja sekoita mascarponejuuston joukkoon. Mausta tomusokerilla. Anna maustua jääkaapissa.
5. Valmista kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia.
6. Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua, jotta marenki pysyy rapeana. Leikkaa marenkikakuista lakit varovasti pois. Täytä mascarponevaahdolla ja uuniomenalohkoilla. Lorauta päälle vielä kinuskikastiketta. Paina marenkikakun lakki varovasti päälle ja pöläytä päälle tomusokeria.
Vinkki! Voit myös muotoilla marenkeihin syvennyksen lusikalla ennen uuniin laittamista. Lusikoi täyte ja omenat tällöin kuppikakkujen päälle ja viimeistele kinuskikastikkeella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2