Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Uunijuurekset ja polentamuusi

Pyöräytä juureksiin marokkolainen maku ras el hanout -mausteseoksella. Jos kaipaat annokseen lihaisuutta, paista lautaselle chorizomakkaraa tai broilerin rintafileitä.

4 an­nos­ta

1 kg juu­rek­sia (esim. pork­ka­naa, pals­ter­nak­kaa ja maa-ar­ti­sok­kaa)

3 rkl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

1 prk (290 g) kei­tet­ty­jä kik­her­nei­tä

2 tl tai maun mu­kaan ras el ha­nout -maus­te­se­os­ta

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

300 g vuo­hen­juus­toa isos­ta kie­kos­ta (esim. Mèlu­si­ne)

3 rkl hie­non­net­tua

leh­ti­per­sil­jaa tai mint­tua

1 an­nos po­len­ta­muu­sia

1. Kuo­ri juu­rek­set ja leik­kaa ne ta­sa­ko­koi­sik­si pa­loik­si. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Va­lu­ta pääl­le öl­jyä ja hu­na­jaa. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Pais­ta juu­rek­sia 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 20 mi­nuut­tia. Li­sää pel­lil­le va­lu­te­tut kik­her­neet. Pais­ta vie­lä noin 10 mi­nuut­tia tai kun­nes juu­rek­set ovat peh­mei­tä. Maus­ta ras el ha­nout -maus­te­se­koi­tuk­sel­la.

3. Tee po­len­ta­muu­si al­la ole­van oh­jeen mu­kaan.

4. Tar­joa juu­rek­set po­len­ta­muu­sin kans­sa. Vii­meis­te­le mu­rus­te­le­mal­la pääl­le vuo­hen­juus­toa ja ri­pot­te­le­mal­la leh­ti­per­sil­jaa.

Po­len­ta­muu­si

250 g (noin 3 dl)

po­len­ta­ryy­ne­jä

noin 8 dl kas­vis­lien­tä

2 dl ker­maa

50 g voi­ta

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

sor­mi­suo­laa, rou­hit­tua

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1.Tee po­len­ta­muu­si pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan koko ajan häm­men­tä­en isos­sa kat­ti­las­sa. Muu­si pulp­pu­aa kei­tet­tä­es­sä ja on tu­li­kuu­maa, jo­ten varo kä­si­ä­si.

2.Li­sää voi ja par­me­saa­ni. Maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la. Jos muu­si on lii­an pak­sua, ohen­na sitä kas­vis­lie­mel­lä.

Kat­so myös nämä:

Po­len­ta­puu­roa ja sal­sic­caa

Riis­ta­pyö­ry­kät, sie­ni­li­sä­ke ja po­len­ta­muu­si

Juu­res­sip­sit ja kap­ri­sai­o­li

Lue Myös

Näin teet simaa

Vappubrunssi Välimeren herkuilla

Linssi-tomaattikeitto

Näin teet simaa

Vappubrunssi Välimeren herkuilla

Linssi-tomaattikeitto

Grillatut maalaisleivät ja hernepesto

Grillattu sydänsalaatti, vuohenjuusto ja tomaattisalsa

Palsternakka-perunalaatikko

Polentapuuroa ja salsiccaa

Uunijuurekset

Syksyinen riistakäristys

Polentapuuroa ja salsiccaa

Uunijuurekset

Syksyinen riistakäristys

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2