Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
4 annosta
1 kg juureksia (esim. porkkanaa, palsternakkaa ja maa-artisokkaa)
3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 prk (290 g) keitettyjä kikherneitä
2 tl tai maun mukaan ras el hanout -mausteseosta
muutama kierros mustapippuria myllystä
300 g vuohenjuustoa isosta kiekosta (esim. Mèlusine)
3 rkl hienonnettua
lehtipersiljaa tai minttua
1 annos polentamuusia
1. Kuori juurekset ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Laita leivinpaperille uunipellille. Valuta päälle öljyä ja hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paista juureksia 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisää pellille valutetut kikherneet. Paista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Mausta ras el hanout -maustesekoituksella.
3. Tee polentamuusi alla olevan ohjeen mukaan.
4. Tarjoa juurekset polentamuusin kanssa. Viimeistele murustelemalla päälle vuohenjuustoa ja ripottelemalla lehtipersiljaa.
Polentamuusi
250 g (noin 3 dl)
polentaryynejä
noin 8 dl kasvislientä
2 dl kermaa
50 g voita
1 dl raastettua parmesaania
sormisuolaa, rouhittua
mustapippuria myllystä
1.Tee polentamuusi pakkauksen ohjeen mukaan koko ajan hämmentäen isossa kattilassa. Muusi pulppuaa keitettäessä ja on tulikuumaa, joten varo käsiäsi.
2.Lisää voi ja parmesaani. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos muusi on liian paksua, ohenna sitä kasvisliemellä.
Katso myös nämä:
Polentapuuroa ja salsiccaa
Riistapyörykät, sienilisäke ja polentamuusi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2