MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 3/2013
6–8 annosta
Sokerikakkupohja:
2 munaa
¾ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Vuoan leivittämiseen:
voita tai margariinia
korppujauhoja
Lisäksi:
8 dl marjoja
4 rkl vaaleaa rommia
1 dl vaaleaa siirappia
1 litra vaniljajäätelöä
Marenki:
3 valkuaista
¾ dl sokeria
mantelilastuja
1. Valmista sokerikakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita. Voitele pieni kakkuvuoka (halkaisija 15–20 cm) ja korppujauhota se. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Sekoita marjat, rommi ja siirappi keskenään.
3. Leikkaa jäähtynyt kakku viipaleiksi.
4. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kiiltäväksi, tiiviiksi vaahdoksi.
5. Laita annoskulhojen pohjalle ensin kakkupohjaviipaleita ja niiden päälle rommimarinoituja marjoja. Viipaloi jäätelö ja asettele viipaleet marjojen päälle. Levitä päällimmäiseksi marenkikerros ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
6. Paista uunissa 250 asteessa 6–8 minuuttia, kunnes marenki on rapeaa ja saa hieman väriä.
7. Tarjoile heti
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2