Sanna Kekäläinen Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 4/2012
5–6 annosta
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
3 rkl öljyä
1 pss (30 g) burrito-
mausteseosta (esim. Santa Maria Burrito spice mix)
400 g (pihvikarjan)
paistijauhelihaa
1 prk (n. 400 g) keitettyjä
valkoisia papuja suolaliemessä
2 dl pakastemaissia
1 prk (400–500 g) paseerattua
tomaattia tai tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1 dl hienonnettua, tuoretta
korianteria
10 tortillaa
2 prk (yht. 240 g) smetanaa
n. 2 dl raastettua cheddaria tai muuta maukasta juustoa
1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuutioi paprikat pieniksi paloiksi. Kuullota seosta isolla pannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Nosta lämpö ja lisää jauheliha ja mausteseos. Jatka paistamista sekoitellen, kunnes jauheliha on kypsää. Jos sinulla ei ole isoa pannua, voit paistaa jauhelihan toisella pannulla.
2. Lisää pannulle pavut, sulanut maissi ja 1 ½ dl paseerattua tomaattia. Mausta seos suolalla, pippurilla ja sokerilla. Kiehauta seos ja anna porista vielä noin 10 minuuttia. Ota pois liedeltä. Lisää korianteri.
3. Lusikoi jauhelihatäyte tortilloille. Kääräise rullille ja nosta saumapuoli alaspäin uunivuokaan. Valuta päälle loppu paseerattu tomaatti ja lusikoi smetanaa. Viimeistele juustoraasteella. Nosta 250-asteisen uunin ylätasolle ja gratinoi noin 5 minuuttia tai kunnes juusto saa hieman väriä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2