Koti ja keittiö 4/2009Kuva Sanna Peurakoski / Toteemi
ohje neljälle
Uppomunat:
4 munaa
1 l vettä
2 rkl väkiviinaetikkaa
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
Salaatti:
6 - 8 viipaletta ciabattaleipää
4 rkl oliiviöljyä
2 roomansalaattia
150 g lämminsavulohta
noin 16 isoa kaprista tai
3 rkl pieniä kapriksia
3 rkl parmesaanilastuja
Kastike:
3/4 dl majoneesia
2 - 3 anjovisfileetä
1 valkosipulinkynsi
yhden sitruunan mehu
ripaus sokeria
1. Leikkaa leipäviipaleet kahtia ja paahda ne pannulla oliiviöljyssä rapeiksi. Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi. Poista lohesta nahka ja leikkaa lohi reiluiksi paloiksi.
2. Mittaa kastikkeen ainekset kulhoon ja pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi. Asettele annoslautasille tai tarjoilukulhoon salaattia, lohta, leipäpaloja, kapriksia ja parmesaanilastuja.
3. Kuumenna vesi juuri ja juuri poreilevaksi. Lisää etikka, joka edistää munan hyytymistä. Riko munat yksitellen soppakauhaan ja liu´uta varoen veteen. Keitä 3 - 4 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen juokseva. Nosta munat reikäkauhalla pois kattilasta. Aseta lämpimät munat salaatin päälle juuri ennen tarjoilua. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
4. Viimeistele salaatti kastikkeella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2