Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mari Har­ju­la

Ku­vaa­ja Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Unikonsiemen-sitruunakakut

Unikonsiemenillä maustetut sitruunakakut kruunaavat kahvipöydän.

8 pien­tä sit­ruu­na­kak­kua tai 1 iso sit­ruu­na­kak­ku

 1 ¾ dl olii­vi­öl­jyä

2 mu­naa

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

2 ½ dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2 ½ dl so­ke­ria

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

3 tl lei­vin­jau­het­ta

3 rkl uni­kon­sie­me­niä

Vuo­kien voi­te­luun:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Sit­ruu­na­ka­kun kuor­ru­te:

4 dl to­mu­so­ke­ria

½ dl rans­kan­ker­maa

tilk­ka sit­ruu­na­me­hua

Li­säk­si:

pääl­le uni­kon­sie­me­niä

raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

1. Se­koi­ta kes­ke­nään öl­jy, mu­nat, sit­ruu­nan kuo­ri ja mehu, jo­gurt­ti ja so­ke­ri.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää tai­ki­naan eris­sä va­ro­vas­ti se­koit­ta­en.

3. Voi­te­le pie­net kak­ku­vuo­at tai esi­mer­kik­si pie­net bri­os­si­vuo­at.

4. Jaa tai­ki­na vuo­kiin ja pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 25 mi­nuut­tia, kun­nes ka­kut ovat kyp­siä. Voit ha­lu­tes­sa­si val­mis­taa myös yh­den ison ka­kun, täl­löin pais­to­ai­ka on pi­dem­pi, noin 45 mi­nuut­tia

5. An­na kak­ku­jen jääh­tyä.

6. Se­koi­ta kuor­rut­teen ai­nek­set kes­ke­nään ja va­lu­ta kak­ku­jen pääl­le. Ko­ris­te­le uni­kon­sie­me­nil­lä ja sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­teel­la.

Kat­so myös nämä iha­nat re­sep­tit:

He­del­mäi­nen sie­men­näk­kä­ri

Ru­kii­set sie­men­vuo­ka­lei­vät

Mal­las-sie­men­säm­py­lät

Glu­tee­nit­to­mat sie­men-pork­ka­na­säm­py­lät

Sie­men-jo­gurt­ti­lei­pä

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ