Toimittaja Mari Harjula
Kuvaaja Kirsi-Marja Savola
8 pientä sitruunakakkua tai 1 iso sitruunakakku
1 ¾ dl oliiviöljyä
2 munaa
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 ½ dl turkkilaista jogurttia
2 ½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 rkl unikonsiemeniä
Vuokien voiteluun:
voita tai margariinia
Sitruunakakun kuorrute:
4 dl tomusokeria
½ dl ranskankermaa
tilkka sitruunamehua
Lisäksi:
päälle unikonsiemeniä
raastettua sitruunankuorta
1. Sekoita keskenään öljy, munat, sitruunan kuori ja mehu, jogurtti ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan erissä varovasti sekoittaen.
3. Voitele pienet kakkuvuoat tai esimerkiksi pienet briossivuoat.
4. Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes kakut ovat kypsiä. Voit halutessasi valmistaa myös yhden ison kakun, tällöin paistoaika on pidempi, noin 45 minuuttia
5. Anna kakkujen jäähtyä.
6. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja valuta kakkujen päälle. Koristele unikonsiemenillä ja sitruunankuoriraasteella.
Katso myös nämä ihanat reseptit:
Hedelmäinen siemennäkkäri
Rukiiset siemenvuokaleivät
Gluteenittomat siemen-porkkanasämpylät
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2