Artikkeli

Umpi- ja avopizza

Sekoita haaleaan veteen hiiva, suola, sokeri, öljy ja jauhot. Alusta taikina kiinteäksi ja anna kohota liinan alla kaksin­ker­tai­seksi...

Piz­za­poh­ja:

2 dl vet­tä

1 tl suo­laa

1 tl so­ke­ria

1 rkl öl­jyä

25 g hii­vaa

n. 5 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

100 g mi­ni­sa­la­mia

100 g to­maat­ti­murs­kaa

pala chi­liä

pie­ni tölk­ki ana­nas­pa­lo­ja omas­sa lie­mes­sään

nip­pu ore­ga­noa ja ba­si­li­kaa sekä ros­ma­rii­nia

200 g juus­to­raas­tet­ta (em­men­tal + moz­za­rel­la)

1. Se­koi­ta haa­le­aan ve­teen hii­va, suo­la, so­ke­ri, öl­jy ja jau­hot. Alus­ta tai­ki­na kiin­te­äk­si ja an­na ko­ho­ta lii­nan al­la kak­sin­ker­tai­sek­si.

2. Jaa tai­ki­na kah­tia ja kau­li le­vyik­si.

3. Pil­ko täyt­teet ja le­vi­tä tai­ki­na­le­vyil­le. Jos ha­lu­at teh­dä um­pi­piz­zan, le­vi­tä täy­te vain le­vyn toi­sel­le puo­lis­kol­le ja kään­nä toi­nen kan­nek­si. Um­mis­ta reu­nat ja pis­te­le höy­ry­au­kot.

4. An­na piz­zo­jen ko­ho­ta het­ki . Pais­ta 280-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 8 mi­nuut­tia.

Koti ja keit­tiö 3/2003