Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2010

Tuplasuklaakakku

Suklaata juhliin.

16–18 pa­laa

2 1/2 dl so­ke­ria

1 1/2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

3 mu­naa

1 prk (200 g) ker­ma­vii­liä tai rans­kan­ker­maa

2 1/2 dl kyl­mää vet­tä tai mai­toa

175 g voi­ta su­la­tet­tu­na

1 1/2 dl ryp­si­öl­jyä

6 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl ruo­ka­soo­daa

100 g val­ko­suk­laa­ta pa­loi­tel­tu­na

1 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

Tum­ma kuor­ru­tus:

250 g tum­maa suk­laa­ta (kaa­ka­o­pi­toi­suus al­le 70%)

375 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

6 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

2 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

Vaa­lea kuor­ru­tus:

100 g val­ko­suk­laa­ta

100 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

2 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

1 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Vat­kaa so­ke­rit ja mu­nat. Li­sää jouk­koon ker­ma­vii­li tai rans­kan­ker­ma, vesi, voi­su­la ja öl­jy. Yh­dis­tä kui­vat ai­neet ja val­ko­suk­laa­pa­lat kes­ke­nään. Li­sää seos mu­na­vaah­toon.

2. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun ja jau­ho­tet­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan (hal­kai­si­ja noin 24 cm). Pais­ta 180-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 50 mi­nuut­tia tai kun­nes kak­ku on kyp­sä.

3. An­na kak­ku­poh­jan jääh­tyä noin 15 mi­nuut­tia en­nen ir­rot­ta­mis­ta vuo­as­ta. An­na poh­jan jääh­tyä ko­ko­naan ja leik­kaa se kol­meen osaan.

4. Val­mis­ta tum­ma kuor­ru­tus. Su­la­ta suk­laa mik­ros­sa tai va­ro­vas­ti pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa. An­na jääh­tyä noin 5 mi­nuut­tia. Vat­kaa voi kuoh­ke­ak­si. Li­sää so­ke­rit ja vat­kaa seos si­le­äk­si. Kään­te­le suk­laa­su­la se­kaan.

5. Val­mis­ta vaa­lea kuor­ru­tus. Su­la­ta suk­laa mik­ros­sa tai va­ro­vas­ti pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa. An­na jääh­tyä noin 5 mi­nuut­tia. Vat­kaa voi kuoh­ke­ak­si. Li­sää jouk­koon so­ke­rit ja vat­kaa seos si­le­äk­si. Kään­te­le jouk­koon sula suk­laa.

6.Ko­koa kak­ku. Le­vi­tä vaa­lea kuor­ru­tus yh­del­le kak­ku­poh­jal­le ja 1/3 tum­mas­ta kuor­ru­tuk­ses­ta toi­sel­le. Nos­ta poh­jat pääl­lek­käin. Vii­meis­te­le lo­pul­la suk­laa­kuor­ru­tuk­sel­la. Ko­ris­te­le suk­laa­kar­keil­la.

Vink­ki! Kak­ku ei vält­tä­mät­tä tar­vit­se kos­tu­tus­ta, mut­ta voit me­he­vöit­tää kak­ku­poh­jia mai­dol­la, lai­men­ne­tul­la ap­pel­sii­ni­me­hul­la tai sit­rus­li­köö­ril­lä.

Lue Myös

Kahden kerroksen suklaamousse

Suklaatäytteiset kerrosleivät

Paahdettu pähkinä-hedelmäsalaatti ja kaneli­jo­gurt­ti­mousse

Kahden kerroksen suklaamousse

Suklaatäytteiset kerrosleivät

Paahdettu pähkinä-hedelmäsalaatti ja kaneli­jo­gurt­ti­mousse

Haudutetut päärynät ja mascar­po­ne­va­nukas

Raparperi-lakritsijäätelö

Vaniljainen jogurttijäädyke

Mansikka-mascar­po­ne­jäädyke

Jäinen marjakimara ja lämmin Dumle-kastike

Hunajapaahdetut hedelmät ja sitrusvaahto

Mansikka-mascar­po­ne­jäädyke

Jäinen marjakimara ja lämmin Dumle-kastike

Hunajapaahdetut hedelmät ja sitrusvaahto

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.