Koti ja keittiö 11/2011SANNA KEKÄLÄINEN | KUVA ARTO VUOHELAINEN
n. 12 kpl
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl rouhittuja pekaani- tai
saksanpähkinöitä
Kuorrutus:
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
1 rkl vaniljasokeria
n. 2 dl tomusokeria
(1 raastetun luomusitruunan kuori ja tilkka mehua)
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään huolellisesti. Lisää kuivien aineiden joukkoon karpalot ja pähkinät. Sekoita jauhoseos vois-sokerivaahtoon puuhaarukalla varovasti.
2. Lusikoi taikina paperisiin muffinivuokiin tai muffinipellin koloihin. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Tee kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella. Levitä tai pursota kuorrutus jäähtyneille muffineille.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2