Kuva JAKOB VALLING
Uunipellillinen tai kaksi vuokaan leivottua kakkua
Kakku:
6 munaa
5 ¼ dl sokeria
2 ½ dl (viinirypälesiemen)öljyä
noin 4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
1 ½ tl kanelia
½ tl suolaa
½ tl jauhettua muskottipähkinää
noin 420 g raastettua kurpitsaa
Tuorejuustokuorrute:
270 g maustamatonta tuorejuustoa
4 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
40 g pehmeää voita
200 g mascarponejuustoa
Koristeeksi:
yhden (luomu)sitruunan raastettu kuori
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää öljy varoen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele ne varovasti siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.
3. Kaada taikina leivinpaperoidulle, korkeareunaiselle uunipellille tai kahteen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 35–45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kokeilet sitä tikulla eikä tikkuun tartu taikinaa.
4. Valmista tuorejuustokuorrute. Kaada tuorejuusto kulhon. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita. Vaivaa pehmeä voi ja mascarponejuusto tasaiseksi seokseksi. Yhdistä kuorrutteen ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi.
5. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Raasta sitruunankuori koko kakun päälle. Säilytä kakku viileässä, jotta kuorrute pysyy raikkaana.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ