Artikkeli

Kuva JA­KOB VAL­LING

Tuorejuustolla kuorrutettu kurpitsakakku

Kuinka voisi vastustaa raikkaan mehevää kurpitsakakkua?

Uu­ni­pel­lil­li­nen tai kak­si vuo­kaan lei­vot­tua kak­kua

Kak­ku:

6 mu­naa

5 ¼ dl so­ke­ria

2 ½ dl (vii­ni­ry­pä­le­sie­men)öl­jyä

noin 4 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 ½ tl lei­vin­jau­het­ta

1 ½ tl ruo­ka­soo­daa

1 ½ tl ka­ne­lia

½ tl suo­laa

½ tl jau­het­tua mus­kot­ti­päh­ki­nää

noin 420 g raas­tet­tua kur­pit­saa

Tuo­re­juus­to­kuor­ru­te:

270 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

4 ½ dl to­mu­so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

40 g peh­me­ää voi­ta

200 g mas­car­po­ne­juus­toa

Ko­ris­teek­si:

yh­den (luo­mu)sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si, vaa­le­ak­si vaah­dok­si. Li­sää öl­jy va­ro­en.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Kään­te­le ne va­ro­vas­ti sii­vi­län läpi muna-so­ke­ri­vaah­toon.

3. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­roi­dul­le, kor­ke­a­reu­nai­sel­le uu­ni­pel­lil­le tai kah­teen voi­del­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun kak­ku­vuo­kaan. Pais­ta 180-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 35–45 mi­nuut­tia. Kak­ku on kyp­sä, kun ko­kei­let sitä ti­kul­la ei­kä tik­kuun tar­tu tai­ki­naa.

4. Val­mis­ta tuo­re­juus­to­kuor­ru­te. Kaa­da tuo­re­juus­to kul­hon. Sii­vi­löi jouk­koon to­mu­so­ke­ri ja va­nil­ja­so­ke­ri ja se­koi­ta. Vai­vaa peh­meä voi ja mas­car­po­ne­juus­to ta­sai­sek­si se­ok­sek­si. Yh­dis­tä kuor­rut­teen ai­nek­set kes­ke­nään ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

5. Le­vi­tä kuor­ru­te jääh­ty­neen ka­kun pääl­le. Raas­ta sit­ruu­nan­kuo­ri koko ka­kun pääl­le. Säi­ly­tä kak­ku vii­le­äs­sä, jot­ta kuor­ru­te py­syy raik­kaa­na.