SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 4/2013
4 annosta
1 pieni salottisipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 pss (yht. 400 g) pakasteherneitä
n. 3 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
Päälle:
kuohukermaa
1 tl tai maun mukaan raastettua piparjuurta
(herneen- tai muita versoja)
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota silppua keskilämmöllä kattilassa öljyssä, kunnes sipuli pehmenee.
2. Lisää kattilaan pakasteherneet ja sen verran kasvislientä, että herneet juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta seos ja anna porista kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Jos haluat erityisen tasaista keittoa, niin puserra se tiheän siivilän läpi.
3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Ota osa kermasta (noin 1 dl) sivuun koristelua varten ja sekoita siihen piparjuuri. Lisää loppu kerma keiton joukkoon varovasti käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Annostele keitto lautasille ja koristele kermanokareilla. Laita päälle vielä halutessasi versoja.
Vinkki! Voit ohentaa hernekeittoa kasvisliemellä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2