Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 4/2013

Tuore­her­ne­keittoa ja piparjuuriraita

Pakasteherneistä syntyy helposti herkullinen keitto. Päälle loraus piparjuurella maustettua kermaa ja muutama vihreä verso, niin moneen tilanteeseen sopiva soppa on valmis.

4 an­nos­ta

1 pie­ni sa­lot­ti­si­pu­li

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 pss (yht. 400 g) pa­kas­te­her­nei­tä

n. 3 dl kas­vis­lien­tä

2 dl kuo­hu­ker­maa

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Pääl­le:

kuo­hu­ker­maa

1 tl tai maun mu­kaan raas­tet­tua pi­par­juur­ta

(her­neen- tai mui­ta ver­so­ja)

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Kuul­lo­ta silp­pua kes­ki­läm­möl­lä kat­ti­las­sa öl­jys­sä, kun­nes si­pu­li peh­me­nee.

2. Li­sää kat­ti­laan pa­kas­te­her­neet ja sen ver­ran kas­vis­lien­tä, et­tä her­neet juu­ri ja juu­ri peit­ty­vät. Kie­hau­ta seos ja an­na po­ris­ta kan­nen al­la kes­ki­läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la. Jos ha­lu­at eri­tyi­sen ta­sais­ta keit­toa, niin pu­ser­ra se ti­he­än sii­vi­län läpi.

3. Vat­kaa ker­ma löy­säk­si vaah­dok­si. Ota osa ker­mas­ta (noin 1 dl) si­vuun ko­ris­te­lua var­ten ja se­koi­ta sii­hen pi­par­juu­ri. Li­sää lop­pu ker­ma kei­ton jouk­koon va­ro­vas­ti kään­nel­len. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

4. An­nos­te­le keit­to lau­ta­sil­le ja ko­ris­te­le ker­ma­no­ka­reil­la. Lai­ta pääl­le vie­lä ha­lu­tes­sa­si ver­so­ja.

Vink­ki! Voit ohen­taa her­ne­keit­toa kas­vis­lie­mel­lä.