MARI HARJULA • KUVAUSJÄRJESTELYT MARI HARJULA JA MIA LUNDBERG KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 4/2013
8–10 annosta
225 g tummaa suklaata
(kaakaota 70 %)
5 munaa
1 ¾ dl sokeria
125 g suolatonta voita
50 g (noin 1 dl) mantelijauhetta
Kostutus:
noin 4 rkl Cointreau-likööriä
Moussetäyte:
1 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
225 g tummaa suklaata
(kaakaota 70 %)
4 munaa
Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
(kaakaota 70 %)
50 g voita
2 rkl tomusokeria
Koristeeksi:
suklaisia kanelimanteleita
1. Sulata suklaa. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää pehmeä voi ja jatka vatkaamista. Lisää sula suklaa ja mantelijauhe. Sekoita tasaiseksi.
2. Vaahdota valkuaiset. Lisää valkuaisvaahto erissä taikinaan.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja reunoilta voideltuun irtovuokaan (halkaisija 20 cm). Paista uunissa 180 asteessa 45–50 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Valmista moussetäyte. Vaahdota kerma. Sulata suklaa. Lisää keltuaiset yksitellen suklaan joukkoon. Lisää kermavaahto. Vaahdota valkuaiset ja lisää varovasti nostellen.
5. Leikkaa kakku kahtia. Käsittele kakkupohjaa varovasti, koska se on sisältä mehevä ja päältä rapea.
6. Aseta toinen puoli tarjoiluvadille leikkuupinta ylöspäin. Kostuta liköörillä. Levitä päälle moussetäyte ja nosta sen päälle toinen kakkulevy leikkuupinta alaspäin. Kostuta myös päältä liköörillä. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi tekeytymään.
7. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, voi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Anna jäähtyä hetken ja hieman paksuuntua. Lusikoi kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä. Koristele kakku suklaisilla kanelimanteleilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2