Artikkeli

Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen­Ko­ti ja keit­tiö 3/2012

Tulinen papurokka

Pikantti papurokka antaa lisäpotkua jäälle.

3–4 an­nos­ta

4 vii­pa­let­ta pe­ko­nia

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 tl juus­to­ku­mi­naa

7 dl li­ha­lien­tä

2 prk (400/265 g) rus­kei­ta

pa­pu­ja suo­la­lie­mes­sä

4–5 rkl to­maat­ti­so­set­ta

1 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

½ tl mie­toa chi­li­rou­het­ta

1. Pil­ko pe­ko­nit. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Paah­da ka­sa­rin poh­jal­la en­sin pe­ko­nit. Li­sää jouk­koon si­pu­lit ja juus­to­ku­mi­na ja an­na kuul­lot­tua het­ken ai­kaa.

3. Li­sää ka­sa­riin li­ha­lie­mi, pa­vut lie­mi­neen, to­maat­ti­so­se sekä so­ke­ri ja chi­li­rou­he.

4. An­na kei­ton po­ris­ta hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia.

5. Pak­kaa keit­to esi­läm­mi­tet­tyyn ruo­ka­ter­mok­seen.

Vink­ki: Hie­non­na lo­put pe­ko­nis­ta, paah­da ja va­lu­ta niis­tä yli­mää­räi­nen ras­va. Nos­ta purk­kiin ja ri­pot­te­le kei­ton pääl­le.