Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01-02/06

Tulinen katkarapukeitto

Tulisessa katka­ra­pu­kei­tossa yhdistyvät monet kiehtovat maut. Keitto on yhtä aikaa hapanta, melko suolaista, mausteista ja tulista.

noin 400 g iso­ja kat­ka­ra­pu­ja tai kuo­rit­tu­ja jät­ti­kat­ka­ra­vun pyrs­tö­jä

1 l ka­na­lien­tä

3 sit­ruu­na­ruo­hon vart­ta

8 kaf­fir­li­me­tin leh­teä

100 g sii­ta­ke­sie­niä

4 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

1/2 dl li­met­ti­me­hua

2 ke­vät­si­pu­lia

3–4 pu­nais­ta chi­liä

1/2 dl tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

1. Mit­taa ka­na­lie­mi kat­ti­laan. Murs­kaa sit­ruu­na­ruo­hon var­ret veit­sen ha­ma­ral­la, leik­kaa 2–3 osaan pit­kit­täin ja li­sää ne ja puo­let li­me­tin­leh­dis­tä lie­meen. Hau­du­ta lien­tä hil­jal­leen 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes sit­ruu­na­ruo­ho pu­ner­taa hie­man ja lie­mi al­kaa tuok­sua.

2. Sii­vi­löi lie­mi, kaa­da se ta­kai­sin kat­ti­laan ja kuu­men­na. Li­sää jouk­koon lo­put li­me­tin­leh­det, puh­dis­te­tut ja vii­pa­loi­dut sie­net sekä kuo­ri­tut kat­ka­ra­vut. Kyp­sen­nä, kun­nes ra­vut saa­vat kau­niin pu­nai­sen vä­rin.

3. Se­koi­ta keit­toon lo­puk­si ka­la­kas­ti­ke, li­met­ti­me­hu ja hie­non­net­tu ke­vät­si­pu­li.

4. Hal­kai­se chi­lit, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na mal­to. Li­sää hie­non­ne­tut chi­lit ja ko­ri­an­te­ri keit­toon. Tar­kis­ta maku ja kuu­men­na het­ki.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ