Koti ja keittiö 01-02/06
noin 400 g isoja katkarapuja tai kuorittuja jättikatkaravun pyrstöjä
1 l kanalientä
3 sitruunaruohon vartta
8 kaffirlimetin lehteä
100 g siitakesieniä
4 rkl kalakastiketta
1/2 dl limettimehua
2 kevätsipulia
3–4 punaista chiliä
1/2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1. Mittaa kanaliemi kattilaan. Murskaa sitruunaruohon varret veitsen hamaralla, leikkaa 2–3 osaan pitkittäin ja lisää ne ja puolet limetinlehdistä liemeen. Hauduta lientä hiljalleen 5–10 minuuttia, kunnes sitruunaruoho punertaa hieman ja liemi alkaa tuoksua.
2. Siivilöi liemi, kaada se takaisin kattilaan ja kuumenna. Lisää joukkoon loput limetinlehdet, puhdistetut ja viipaloidut sienet sekä kuoritut katkaravut. Kypsennä, kunnes ravut saavat kauniin punaisen värin.
3. Sekoita keittoon lopuksi kalakastike, limettimehu ja hienonnettu kevätsipuli.
4. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna malto. Lisää hienonnetut chilit ja korianteri keittoon. Tarkista maku ja kuumenna hetki.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2