Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2001

Tryffelit

Sulata suklaa vesihauteessa. Kuumenna toisessa kattilassa voi ja kerma. Vaahdota keltuainen ja sokeri sekä marjahyytelö...

200 g ta­lous­suk­laa­ta

½ dl kuo­hu­ker­maa

2 rkl mar­ja­hyy­te­löä, va­del­maa tai lak­kaa

2 rkl voi­ta

1 kel­tu­ai­nen

1 dl to­mu­so­ke­ria

1. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa.

2. Kuu­men­na toi­ses­sa kat­ti­las­sa voi ja ker­ma.

3. Vaah­do­ta kel­tu­ai­nen ja so­ke­ri sekä mar­ja­hyy­te­lö. Kaa­da jouk­koon kuu­ma ker­ma ja vat­kaa pon­nek­kaas­ti.

4. Kaa­da kel­tu­ais­ker­ma puo­les­taan suk­laa­su­lan jouk­koon edel­leen reip­paas­ti se­koit­ta­en. Kuu­men­na ve­si­hau­det­ta ja se­koi­ta suk­laa­se­os­ta kun­nes seos on sa­ke­aa.

5. Jaa seos lu­si­kal­la nos­tel­len tai pur­sot­ta­en hyy­ty­mään muot­tei­hin. Voit myös hyy­dyt­tää se­ok­sen val­mis­tu­sas­ti­as­sa ja vas­ta hyy­ty­nee­nä pyö­rit­tää pal­loik­si. Kie­rit­te­le tryf­fe­lit kaa­ka­o­jau­hees­sa, to­mu­so­ke­ris­sa tai kaa­ka­on ja to­mu­so­ke­rin se­koi­tuk­ses­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ