RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS TEA HONKASALO • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 12/2013
2 ½ dl mantelijauhetta
1 ½ dl tomusokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
5 valkuaista
200 g voita sulatettuna
Kostutus:
½ dl mantelilikööriä tai konjakkia
Suklaamousse:
400 g tummaa suklaata (esim. taloussuklaa tai leivontasuklaa)
100 g tummaa suklaata (70 %)
1 vaniljatanko
5 dl vispi- tai kuohukermaa
Koristeluun:
suklaatryffeleitä
kaakaojauhetta
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon valkuaiset ja voi ja sekoita tasaiseksi.
2. Laita taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm). Paista uunissa 175 asteessa noin 30–35 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja irtoaa reunoilta. Anna jäähtyä.
3. Sulata suklaat paloiteltuna vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa. Anna hieman jäähtyä.
4. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus suklaaseoksen joukkoon.
5. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erissä hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen.
6. Anna kakkupohjan olla irtopohjavuossa. Kostuta pohja liköörillä tai konjakilla. Lusikoi pohjan päälle suklaamousseseos.
7. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään 3–4 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
8. Irrota kakku varovasti vuoasta. Koristele suklaatryffeleillä ja pöläytä päälle lopuksi kaakaojauhetta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2