Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS TEA HON­KA­SA­LO • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 12/2013

Tryffeli-suklaa­mous­se­kakku

Tuhti tryffeleillä koristeltu suklaakakku päättää jouluaterian juhlavasti.

2 ½ dl man­te­li­jau­het­ta

1 ½ dl to­mu­so­ke­ria

1 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

½ dl kaa­ka­o­jau­het­ta

½ tl lei­vin­jau­het­ta

5 val­ku­ais­ta

200 g voi­ta su­la­tet­tu­na

Kos­tu­tus:

½ dl man­te­li­li­köö­riä tai kon­jak­kia

Suk­laa­mous­se:

400 g tum­maa suk­laa­ta (esim. ta­lous­suk­laa tai lei­von­ta­suk­laa)

100 g tum­maa suk­laa­ta (70 %)

1 va­nil­ja­tan­ko

5 dl vis­pi- tai kuo­hu­ker­maa

Ko­ris­te­luun:

suk­laat­ryf­fe­lei­tä

kaa­ka­o­jau­het­ta

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Li­sää jouk­koon val­ku­ai­set ja voi ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Lai­ta tai­ki­na voi­del­tuun tai lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan (hal­kai­si­ja noin 20 cm). Pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 30–35 mi­nuut­tia, kun­nes poh­ja on kyp­sä ja ir­to­aa reu­noil­ta. An­na jääh­tyä.

3. Su­la­ta suk­laat pa­loi­tel­tu­na ve­si­hau­tees­sa tai pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa. An­na hie­man jääh­tyä.

4. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja raa­pu­ta sen si­sus suk­laa­se­ok­sen jouk­koon.

5. Vaah­do­ta ker­ma peh­me­äk­si vaah­dok­si ja li­sää eris­sä hie­man jääh­ty­nee­seen suk­laa­se­ok­seen.

6. An­na kak­ku­poh­jan ol­la ir­to­poh­ja­vuos­sa. Kos­tu­ta poh­ja li­köö­ril­lä tai kon­ja­kil­la. Lu­si­koi poh­jan pääl­le suk­laa­mous­se­se­os.

7. Lai­ta kak­ku jää­kaap­piin jäh­met­ty­mään vä­hin­tään 3–4 tun­nik­si, mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

8. Ir­ro­ta kak­ku va­ro­vas­ti vuo­as­ta. Ko­ris­te­le suk­laat­ryf­fe­leil­lä ja pö­läy­tä pääl­le lo­puk­si kaa­ka­o­jau­het­ta.

Lue Myös

Kurpitsa-kaneliboston ja kurpitsasose

Appel­sii­ni­mu­ta­kakku

Pikapullat

Kurpitsa-kaneliboston ja kurpitsasose

Appel­sii­ni­mu­ta­kakku

Pikapullat

Kuningatarkakku ja tuore­juus­to­kuor­rutus

Nutella-kääretorttu

Suklaa-mante­li­he­del­mä­piiras

Tuorejuustolla kuorrutetut kuppikakut

Marja-pavlovakakku

Pistaasi-karpalo-viipaleet

Tuorejuustolla kuorrutetut kuppikakut

Marja-pavlovakakku

Pistaasi-karpalo-viipaleet

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

Lasitaiteilija Janne Rahunen: "Kirpputoreilta tarttuu helposti mukaan kotimaisten suunnit­te­li­joiden laseja"

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

Lasitaiteilija Janne Rahunen: "Kirpputoreilta tarttuu helposti mukaan kotimaisten suunnit­te­li­joiden laseja"

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2