KATRI SCHRÖDER • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 8/2014
4–6 annosta
1 liivatelehti
4 passionhedelmää
1 dl mangomehua
1 dl sokeria
1 dl glukoosisiirappia
3 dl mangososetta
¾ dl limetin mehua
1/2 dl vaaleaa rommia
1. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisukset siivilän kautta kulhoon. Painele siemenistä irti kaikki mehu.
2. Kiehauta kattilassa mangomehu, sokeri ja glukoosisiirappi. Nosta kattila syrjään ja liota joukkoon puristettu liivatelehti. Anna jäähtyä hetki.
3. Sekoita mangososeen joukkoon passionhedelmäliemi, limettimehu ja rommi. Valuta joukkoon mango-liivateliemi ja sekoita tasaiseksi.
4. Kaada seos laakeaan kannelliseen rasiaan ja nosta seos pakastimeen. Anna jäätyä hileiseksi noin tunnin ajan.
5. Sekoita sorbettia ja jäädytä sitä vielä puoli tuntia ja sekoita jälleen. Anna jäätyä vielä vähintään 5 tuntia. Lusikoi sorbettia pieniin laseihin.
Vinkki! Voit valmistaa sorbetin myös jäätelökoneessa. Tai jos jäädytät liemen teräskulhossa, jäätymisaika melkein puolittuu.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2