Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2008

Toscanalainen foccaccia-leipä

Oh­je nel­jäl­le.

6 pien­tä lei­päs­tä

2 1/2 dl vet­tä

25 g hii­vaa

6 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 pkt (140 g) pe­ko­ni­kuu­ti­oi­ta

500 g uu­ni­kui­vat­tu­ja kir­sik­ka­to­maat­te­ja

2–3 pien­tä si­pu­lia

tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

me­ri­suo­laa

olii­vi­öl­jyä

1. Rus­kis­ta pe­ko­ni­kuu­ti­ot ra­peik­si pan­nul­la. An­na jääh­tyä.

2. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää veh­nä­jau­hot vä­hi­tel­len ja alus­ta tai­ki­na. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa pe­ko­ni­kuu­ti­ot. An­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Jaa tai­ki­na kuu­teen osaan ja pai­ne­le ohuik­si lei­pä­sik­si lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le. An­na ko­ho­ta.

4. Kuo­ri si­pu­lit ja leik­kaa ohuik­si loh­koik­si. Voi­te­le ko­hon­neet lei­vät öl­jyl­lä, pai­ne­le lei­pien pääl­le uu­ni­kui­va­tut to­maa­tin­puo­lik­kaat ja si­pu­li­loh­kot. Ri­pot­te­le pin­nal­le suo­laa ja ros­ma­rii­nin leh­tiä.

5. Pais­ta lei­piä uu­nis­sa 200 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia.