Koti ja keittiö 8/2008
Ohje neljälle.
6 pientä leipästä
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
6 dl vehnäjauhoja
1 pkt (140 g) pekonikuutioita
500 g uunikuivattuja kirsikkatomaatteja
2–3 pientä sipulia
tuoretta rosmariinia
merisuolaa
oliiviöljyä
1. Ruskista pekonikuutiot rapeiksi pannulla. Anna jäähtyä.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina. Lisää loppuvaiheessa pekonikuutiot. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
3. Jaa taikina kuuteen osaan ja painele ohuiksi leipäsiksi leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota.
4. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Voitele kohonneet leivät öljyllä, painele leipien päälle uunikuivatut tomaatinpuolikkaat ja sipulilohkot. Ripottele pinnalle suolaa ja rosmariinin lehtiä.
5. Paista leipiä uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2