Artikkeli

Toscalla kuorrutettu omena-puolukkavuoka

Voitele uunivuoka. Sekoita keskenään puolukkahillo ja omenalohkot ja kumoa seos vuokaan...

1 l kuo­rit­tu­ja hap­pa­mia ome­na­loh­ko­ja

1 1/2 dl so­ke­roi­tua puo­luk­ka­hil­loa

100 g man­te­li­mas­saa

Mu­ru­se­os:

50 g man­te­li­las­tu­ja

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl so­ke­ria

1/2 dl juok­se­vaa mar­ga­rii­nia

1. Voi­te­le uu­ni­vuo­ka. Se­koi­ta kes­ke­nään puo­luk­ka­hil­lo ja ome­na­loh­kot ja ku­moa seos vuo­kaan.

2. Vii­pa­loi pääl­le man­te­li­mas­sa.

3. Pais­ta vuo­kaa uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia. Se­koi­ta kes­ke­nään mu­ru­se­ok­sen ai­nek­set ja le­vi­tä seos ome­na­loh­ko­jen pääl­le. Pais­ta edel­leen noin 5–7 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta on kau­niin rus­kea.

4. Tar­joa läm­pi­mä­nä peh­me­än jää­te­lön tai vaah­do­te­tun va­nil­ja­kas­tik­keen kans­sa.