1 keltasipuli
2 perunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 keltainen paprika
1/2 punainen paprika
6 munaa
1 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
1 rkl oliiviöljyä
Päälle:
raastettua manchego-juustoa
1. Kuori ja sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi perunat sekä valkosipulinkynsi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi.
2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota siinä ensin sipulirenkaat ja nosta ne pannulta. Paista sitten perunaviipaleet kypsiksi, mutta älä anna niiden saada väriä. Nosta perunaviipaleet pannusta. Paistan myös valkosipulia ja paprikasuikaleita pannulla muutama minuutti.
3. Lisää sipulirenkaat ja perunaviipaleet pannulle. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja mausta ne suolalla, pippurilla ja persiljalla. Kaada munaseos pannulle kasvisten päälle. Alenna lämpöä ja paista, kunnes munakasseos alkaa hyytyä. Kumoa munakas lautaselle niin, että paistopuoli jää ylöspäin.
4. Lisää pannuun hieman öljyä ja liu´uta munakas takaisin pannuun, paistamaton pinta pannua vasten. Kypsennä vielä muutama minuutti. Tortillan tulee jäädä sisältä hieman kosteaksi.
5. Ripottele munakkaan päälle raastettua manchegojuustoa. Tarjoile munakas lämpimänä tai jäähtyneenä.
Vinkki! Juustoksi sopivat myös parmesaani ja mustaleimaemmental.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2