Artikkeli

Tortilla

Kuori ja sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi perunat sekä valko­si­pu­lin­kynsi...

1 kel­ta­si­pu­li

2 pe­ru­naa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1/2 kel­tai­nen pap­ri­ka

1/2 pu­nai­nen pap­ri­ka

6 mu­naa

1 tl suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta per­sil­jaa

1 rkl olii­vi­öl­jyä

Pääl­le:

raas­tet­tua manc­he­go-juus­toa

1. Kuo­ri ja si­pu­li ja leik­kaa se ohuik­si ren­kaik­si. Kuo­ri ja vii­pa­loi pe­ru­nat sekä val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Hal­kai­se pap­ri­kat, pois­ta sie­me­net ja sui­ka­loi.

2. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la. Kuul­lo­ta sii­nä en­sin si­pu­li­ren­kaat ja nos­ta ne pan­nul­ta. Pais­ta sit­ten pe­ru­na­vii­pa­leet kyp­sik­si, mut­ta älä an­na nii­den saa­da vä­riä. Nos­ta pe­ru­na­vii­pa­leet pan­nus­ta. Pais­tan myös val­ko­si­pu­lia ja pap­ri­ka­sui­ka­lei­ta pan­nul­la muu­ta­ma mi­nuut­ti.

3. Li­sää si­pu­li­ren­kaat ja pe­ru­na­vii­pa­leet pan­nul­le. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne ke­vy­es­ti rik­ki ja maus­ta ne suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja per­sil­jal­la. Kaa­da mu­na­se­os pan­nul­le kas­vis­ten pääl­le. Alen­na läm­pöä ja pais­ta, kun­nes mu­na­kas­se­os al­kaa hyy­tyä. Ku­moa mu­na­kas lau­ta­sel­le niin, et­tä pais­to­puo­li jää ylös­päin.

4. Li­sää pan­nuun hie­man öl­jyä ja liu´uta mu­na­kas ta­kai­sin pan­nuun, pais­ta­ma­ton pin­ta pan­nua vas­ten. Kyp­sen­nä vie­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Tor­til­lan tu­lee jää­dä si­säl­tä hie­man kos­te­ak­si.

5. Ri­pot­te­le mu­nak­kaan pääl­le raas­tet­tua manc­he­go­juus­toa. Tar­joi­le mu­na­kas läm­pi­mä­nä tai jääh­ty­nee­nä.

Vink­ki! Juus­tok­si so­pi­vat myös par­me­saa­ni ja mus­ta­lei­ma­em­men­tal.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ