Artikkeli

Tonni­ka­la­pas­teijat

Levitä jäiset voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pellille noin 15 minuutiksi. Jos haluat nopeuttaa pasteijoiden valmistusta, voit sulattaa levyjä mikro­aal­tou­u­nissa sulatusteholla...

10 kpl

1 pkt (500 g) pa­kas­tet­tu­ja

voi­tai­ki­na­le­vy­jä

Täy­te:

1 tlk ton­ni­ka­laa

1/2 dl mus­tia olii­ve­ja

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

1 rkl tuo­ret­ta sil­put­tua til­liä

tai ri­paus kui­vat­tua til­liä

ri­paus rou­hit­tua

mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

Voi­te­luun:

1 muna

Pin­nal­le:

uni­kon­sie­me­niä

1. Le­vi­tä jäi­set voi­tai­ki­na­le­vyt su­la­maan lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le noin 15 mi­nuu­tik­si. Jos ha­lu­at no­peut­taa pas­tei­joi­den val­mis­tus­ta, voit su­lat­taa le­vy­jä mik­ro­aal­tou­u­nis­sa su­la­tus­te­hol­la.

2. Val­mis­ta täy­te. Va­lu­ta ton­ni­ka­las­ta öl­jy tai vesi pois. Se­koi­ta ton­ni­ka­lan jouk­koon vii­pa­loi­dut olii­vit, to­maat­ti­py­ree, til­li, mus­ta­pip­pu­ri ja suo­la.

3. Leik­kaa su­la­neet voi­tai­ki­na­le­vyt kah­tia ja jaa täy­te tai­ki­na­ne­li­öi­den kes­kel­le. Voi­te­le ne­li­öi­den reu­nat mu­nal­la ja kään­nä kak­si vas­tak­kais­ta reu­naa kes­kel­le niin, et­tä tai­ki­na me­nee hie­man pääl­lek­käin.

4. Kään­nä pas­tei­jat, jol­loin sau­ma­koh­ta jää al­le. Leik­kaa te­rä­väl­lä veit­sel­lä poi­kit­tain viil­to­ja tai­ki­naan pas­tei­joi­den pääl­le.

5. Voi­te­le mu­nal­la ja ri­pot­te­le pin­nal­le see­sa­min- tai uni­kon­sie­me­niä. Pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

Val­mis­tu­sai­ka: 35 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 4,50 €

Koti ja keit­tiö 3/2004