10 kpl
1 pkt (500 g) pakastettuja
voitaikinalevyjä
Täyte:
1 tlk tonnikalaa
1/2 dl mustia oliiveja
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl tuoretta silputtua tilliä
tai ripaus kuivattua tilliä
ripaus rouhittua
mustapippuria
ripaus suolaa
Voiteluun:
1 muna
Pinnalle:
unikonsiemeniä
1. Levitä jäiset voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle pellille noin 15 minuutiksi. Jos haluat nopeuttaa pasteijoiden valmistusta, voit sulattaa levyjä mikroaaltouunissa sulatusteholla.
2. Valmista täyte. Valuta tonnikalasta öljy tai vesi pois. Sekoita tonnikalan joukkoon viipaloidut oliivit, tomaattipyree, tilli, mustapippuri ja suola.
3. Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kahtia ja jaa täyte taikinaneliöiden keskelle. Voitele neliöiden reunat munalla ja käännä kaksi vastakkaista reunaa keskelle niin, että taikina menee hieman päällekkäin.
4. Käännä pasteijat, jolloin saumakohta jää alle. Leikkaa terävällä veitsellä poikittain viiltoja taikinaan pasteijoiden päälle.
5. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Valmistusaika: 35 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 4,50 €
Koti ja keittiö 3/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2