Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/08

Tonni­ka­la­car­paccio

Pane tuore tonnikala pakastimeen noin tunniksi, jotta saat leikatuksi kalasta ohuita siivuja graavikalan tapaan...

(Oh­je nel­jäl­le)

250 g tuo­ret­ta ton­ni­ka­laa (sas­hi­mi­laa­tua)

1 sit­ruu­nan mehu

puo­len sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2–3 rkl öl­jyä

1 avo­ka­do

5–6 kyp­sää kir­sik­ka­to­maat­tia

Pääl­le:

maun mu­kaan sor­mi­suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus so­ke­ria

ru­co­lan- ja ba­si­li­kan­leh­tiä

1. Pane tuo­re ton­ni­ka­la pa­kas­ti­meen noin tun­nik­si, jot­ta saat lei­ka­tuk­si ka­las­ta ohui­ta sii­vu­ja graa­vi­ka­lan ta­paan.

2. Aset­te­le sii­vut tar­joi­lu­lau­ta­sel­le viuh­kan muo­toon.

3. Maus­ta pin­ta suo­lal­la, mus­ta­pip­pu­ril­la ja ri­pauk­sel­la so­ke­ria.

4. Puo­li­ta to­maa­tit ja pois­ta si­suk­set. Kuo­ri ja pil­ko avo­ka­do pie­nik­si pa­loik­si.

5. Yh­dis­tä to­maat­ti- ja avo­ka­do­pa­lat sit­ru­söl­jyyn ja le­vi­tä se­os­ta ka­lan pin­taan.

6. Revi pääl­le ba­si­li­kan- ja ru­co­lan­leh­tiä ja nos­ta tar­jol­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ