Koti ja Keittiö 4/08
(Ohje neljälle)
250 g tuoretta tonnikalaa (sashimilaatua)
1/2 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
1 tl öljyä
Kastike:
1/2 dl osterikastiketta
1/2 dl riisiviiniä
2 tl seesamiöljyä
1 rkl ruokosokeria
1 rkl raastettua inkivääriä
Lisäksi:
raikasta vihreää salaattia
1. Valmista kastike. Pane pannulle seesamiöljy ja paista siinä inkiväärimurskaa hetken ajan. Lisää loput kastikkeen ainekset ja kuumenna pari kolme minuuttia.
2. Paloittele tonnikala niin, että siitä muodostuu noin 2 x 2 cm:n kuutioita.
3. Sipaise pintaan öljyä ja mausta suolalla.
4. Pane siemenet lautaselle ja kääntele palat siemenissä neljältä sivultaan.
5. Paista kuutioita kastikkeessa pannulla jokaiselta siemenien peittämältä hetken ajan. Kuution sisus saa jäädä punertavaksi.
6. Tarjoa lämpiminä, salaatin ja kastikkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2