Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Tonkatsu eli japanilaisittain friteeratut possuviipaleet

Tämä on tonkatsu. Arkinen possu friteerataan japanilaisittain rapeaksi ja juhlapöytäänkin sopivaksi.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

500 g kas­s­le­ria

1 tl suo­laa

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

3 ka­nan­mu­naa

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

5 dl pan­ko-korp­pu­jau­ho­ja

Up­po­pais­ta­mi­seen:

1 l ryp­si­öl­jyä

Ton­kat­su-kas­ti­ke:

1 1/2 dl mi­ri­niä

1/2 dl vet­tä

2 rkl so­ke­ria

3/4 dl mi­so­tah­naa

2 rkl vaa­lei­ta see­sa­min-sie­me­niä

Näin val­mis­tat ton­kat­sun:

1. Ota liha huo­neen­läm­pöön noin puo­li tun­tia en­nen val­mis­ta­mis­ta. Leik­kaa kas­s­ler ohuik­si pih­veik­si. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Val­mis­ta ton­kat­su-kas­ti­ke. Jau­ha see­sa­min­sie­me­net mort­te­lis­sa tah­nak­si. Lai­ta het­kek­si si­vuun. Mit­taa mi­rin, vesi ja so­ke­ri kat­ti­laan. An­na po­ris­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää mi­so­tah­na ja se­koi­ta. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä. Li­sää see­sa­min­sie­me­net.

3. Vat­kaa mu­nat kul­hos­sa. Kaa­da veh­nä­jau­hot lau­ta­sel­le ja vat­ka­tut mu­nat toi­sel­le lau­ta­sel­le. Lai­ta pan­ko­jau­hot kol­man­nel­le lau­ta­sel­le.

4. Mit­taa vok­kiin tai isoon pin­noi­tet­tuun pais­tin­pan­nuun öl­jyä niin pal­jon, et­tä sitä on 3 cm:n kor­keu­del­le. Läm­mi­tä öl­jy 180-as­tei­sek­si.

5. Kas­ta fi­leet en­sin veh­nä­jau­hois­sa ja sit­ten mu­na­se­ok­ses­sa. Tee toi­nen sa­man­lai­nen ker­ros, niin saat ra­pe­an lop­pu­tu­lok­sen. Kas­ta sit­ten pan­ko­jau­hois­sa, niin et­tä pin­ta peit­tyy nii­hin kaut­taal­taan. Pan­nun koos­ta riip­pu­en pais­ta lei­vi­te­tyt pih­vit yk­si tai kak­si ker­ral­laan kään­tä­en ker­ran, kun­nes pih­vien pin­ta on ra­pea ja kul­lan­kel­tai­nen.

6. Nos­ta kyp­sät pih­vit ta­lous­pa­pe­rin pääl­le va­lu­maan. Vii­pa­loi ne. Tar­joa kei­te­tyn rii­sin, si­na­pin ja ton­kat­su-kas­tik­keen kans­sa. Myös sui­ka­loi­tu var­hais­kaa­li so­pii li­säk­keek­si.

Vii­ni­suo­si­tus: Aro­maat­ti­nen, peh­me­än he­del­mäi­nen ja yrt­ti­nen luo­mu­vii­ni Cha­pou­tier Do­mai­ne des Gran­ges de Mi­ra­bel Vi­og­nier 2016, Rans­ka, 17,89 e.

Lue myös:

See­sa­mi­sii­ka ja sa­laat­ti

Seng­sun eli fri­tee­rat­tua ka­laa

Fri­tee­rat­tu hal­lou­mi­juus­to

Lue Myös

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Grillatut lehtipihvit, kasvikset ja salsa verde -kastike

Nyhtökanatacot

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Grillatut lehtipihvit, kasvikset ja salsa verde -kastike

Nyhtökanatacot

Pad Thai eli paistettua nuudelia

Hampurilainen ja juures­rans­ka­laiset

Sitruunainen broilerisalaatti

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Japanilainen parsa- ja kukka­kaa­li­tempura

Donburi eli japanilainen kulhoruoka

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Japanilainen parsa- ja kukka­kaa­li­tempura

Donburi eli japanilainen kulhoruoka

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.