Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Tonkatsu eli japanilaisittain friteeratut possuviipaleet

Tämä on tonkatsu. Arkinen possu friteerataan japanilaisittain rapeaksi ja juhlapöytäänkin sopivaksi.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

500 g kas­s­le­ria

1 tl suo­laa

muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

3 ka­nan­mu­naa

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

5 dl pan­ko-korp­pu­jau­ho­ja

Up­po­pais­ta­mi­seen:

1 l ryp­si­öl­jyä

Ton­kat­su-kas­ti­ke:

1 1/2 dl mi­ri­niä

1/2 dl vet­tä

2 rkl so­ke­ria

3/4 dl mi­so­tah­naa

2 rkl vaa­lei­ta see­sa­min-sie­me­niä

Näin val­mis­tat ton­kat­sun:

1. Ota liha huo­neen­läm­pöön noin puo­li tun­tia en­nen val­mis­ta­mis­ta. Leik­kaa kas­s­ler ohuik­si pih­veik­si. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Val­mis­ta ton­kat­su-kas­ti­ke. Jau­ha see­sa­min­sie­me­net mort­te­lis­sa tah­nak­si. Lai­ta het­kek­si si­vuun. Mit­taa mi­rin, vesi ja so­ke­ri kat­ti­laan. An­na po­ris­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää mi­so­tah­na ja se­koi­ta. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä. Li­sää see­sa­min­sie­me­net.

3. Vat­kaa mu­nat kul­hos­sa. Kaa­da veh­nä­jau­hot lau­ta­sel­le ja vat­ka­tut mu­nat toi­sel­le lau­ta­sel­le. Lai­ta pan­ko­jau­hot kol­man­nel­le lau­ta­sel­le.

4. Mit­taa vok­kiin tai isoon pin­noi­tet­tuun pais­tin­pan­nuun öl­jyä niin pal­jon, et­tä sitä on 3 cm:n kor­keu­del­le. Läm­mi­tä öl­jy 180-as­tei­sek­si.

5. Kas­ta fi­leet en­sin veh­nä­jau­hois­sa ja sit­ten mu­na­se­ok­ses­sa. Tee toi­nen sa­man­lai­nen ker­ros, niin saat ra­pe­an lop­pu­tu­lok­sen. Kas­ta sit­ten pan­ko­jau­hois­sa, niin et­tä pin­ta peit­tyy nii­hin kaut­taal­taan. Pan­nun koos­ta riip­pu­en pais­ta lei­vi­te­tyt pih­vit yk­si tai kak­si ker­ral­laan kään­tä­en ker­ran, kun­nes pih­vien pin­ta on ra­pea ja kul­lan­kel­tai­nen.

6. Nos­ta kyp­sät pih­vit ta­lous­pa­pe­rin pääl­le va­lu­maan. Vii­pa­loi ne. Tar­joa kei­te­tyn rii­sin, si­na­pin ja ton­kat­su-kas­tik­keen kans­sa. Myös sui­ka­loi­tu var­hais­kaa­li so­pii li­säk­keek­si.

Vii­ni­suo­si­tus: Aro­maat­ti­nen, peh­me­än he­del­mäi­nen ja yrt­ti­nen luo­mu­vii­ni Cha­pou­tier Do­mai­ne des Gran­ges de Mi­ra­bel Vi­og­nier 2016, Rans­ka, 17,89 e.

Lue myös:

See­sa­mi­sii­ka ja sa­laat­ti

Seng­sun eli fri­tee­rat­tua ka­laa

Fri­tee­rat­tu hal­lou­mi­juus­to

Lue Myös

Metsästäjän pubileipä

Jauhelihamureke ja antipas­to­kas­vikset

Appel­sii­nib­roileri

Metsästäjän pubileipä

Jauhelihamureke ja antipas­to­kas­vikset

Appel­sii­nib­roileri

Nopea perunalasagne syntyy kaupan valmiista gnoccheista

Punaviinisssä haudutetut karitsanpotkat

Salviatäytteiset broilerinfileet saltimbocca

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Donburi eli japanilainen kulhoruoka

Munakoisoa ja inkivääriä japanilaisittain

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Donburi eli japanilainen kulhoruoka

Munakoisoa ja inkivääriä japanilaisittain

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2