Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Tomaatti-sipulileipä

Kuori ja hienonna sipulit ja valko­si­pu­lin­kynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita siinä hetken. Anna jäähtyä...

1 kpl

250 g sa­lot­ti­si­pu­lei­ta

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl öl­jyä

2 1/2 dl vet­tä

25 g hii­vaa

1 tl so­ke­ria

1 tl suo­laa

3 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

tai 1 rkl kui­vat­tua

3 rkl to­maat­ti­so­set­ta

2 rkl öl­jyä

3 dl säm­py­lä­jau­ho­ja

noin 6 dl veh­nä­jau­ho­ja

Ko­ris­teek­si:

2–3 kir­sik­ka­to­maat­tia

1–2 sa­lot­ti­si­pu­lia

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja kuul­lo­ta si­pu­lei­ta sii­nä het­ken. An­na jääh­tyä.

2. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää so­ke­ri ja suo­la sekä ore­ga­no, to­maat­ti­so­se ja öl­jy. Se­koi­ta en­sin säm­py­lä­jau­hot tai­ki­naan ja alus­ta sit­ten jouk­koon veh­nä­jau­hot. Vai­vaa tai­ki­naa hy­vin.

3. Li­sää tai­ki­naan kuul­lo­te­tut si­pu­lit. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta.

4. Lei­vo tai­ki­nas­ta yk­si pit­kä­no­mai­nen lei­pä ja an­na sen ko­ho­ta pel­lil­lä lei­vin­pa­pe­ril­la. Leik­kaa lei­vän pin­taan kak­si viil­toa vi­noit­tain te­rä­väl­lä veit­sel­lä. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit. Kuo­ri ja leik­kaa sa­lot­ti­si­pu­li ohuik­si loh­koik­si. Pai­ne­le ko­ris­teet lei­pään, pö­läy­tä pääl­le hie­man jau­ho­ja. Pais­ta lei­pää uu­nin ala­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes se on kyp­sä.