FABIAN BJORK
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Tomaattinen lehtikaalipiirakka
20 min + 60 min • helppo • noin 15 e
noin 8 palaa
150 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
noin 3 rkl kylmää vettä
Täyte:
100 g lehtikaalia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
200 g fetaa, vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa
2 kananmunaa
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 tl suolaa
½ mustapippuria myllystä
200 g kirsikkatomaatteja
1 isohko tomaatti
1. Tee pohja. Nypi kuutioitu voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää sen verran vettä, että taikina on kimmoisaa. Muotoile taikinasta pallo ja litistä se. Kääri kelmuun ja nosta viileään puoleksi tunniksi.
2. Painele taikina leivinpaperilla pingoitettuun irtopohjavuokaan (Ø noin 24 cm) tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 24 x 32 cm). Laita päälle pala leivinpaperia ja nosta kuivattuja herneitä painoksi. Esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
3. Tee täyte. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipuli pannulla öljyssä kypsäksi. Lisää lehtikaali ja paista sekoitellen hetki. Murustele joukkoon feta. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää kerma, suola ja pippuri.
4. Ota piiras uunista. Poista leivinpaperi painoineen. Nosta esipaistetulle pohjalle lehtikaaliseos. Kaada päälle muna-kermaseos. Nosta piiraalle kirsikkatomaatit ja viipaloitu tomaatti.
5. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt. Anna jäähtyä.
FABIAN BJORK
Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.
Arto Vuohelainen
Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.
Martti Järvi
Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.
Arto Vuohelainen
Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.
Martti Järvi
Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!
Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2