Artikkeli

FABIAN BJORK

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

Tomaattinen lehti­kaa­li­pii­rakka on mehevä tarjottava, joka sopii iltapalaksi ja myös juhlapöytään. Jos haluat, voit paahtaa päälle pinjansiemeniä.

To­maat­ti­nen leh­ti­kaa­li­pii­rak­ka

20 min + 60 min • help­po • noin 15 e

noin 8 pa­laa

150 g kyl­mää voi­ta

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl suo­laa

noin 3 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

100 g leh­ti­kaa­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl ryp­si­öl­jyä

200 g fe­taa, vuo­hen­juus­toa tai si­ni­ho­me­juus­toa

2 ka­nan­mu­naa

2 dl ruo­ka- tai kuo­hu­ker­maa

1 tl suo­laa

½ mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

200 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 isoh­ko to­maat­ti

1. Tee poh­ja. Nypi kuu­ti­oi­tu voi, jau­hot ja suo­la mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää sen ver­ran vet­tä, et­tä tai­ki­na on kim­moi­saa. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta pal­lo ja li­tis­tä se. Kää­ri kel­muun ja nos­ta vii­le­ään puo­lek­si tun­nik­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la pin­goi­tet­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan (Ø noin 24 cm) tai lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun uu­ni­vuo­kaan (noin 24 x 32 cm). Lai­ta pääl­le pala lei­vin­pa­pe­ria ja nos­ta kui­vat­tu­ja her­nei­tä pai­nok­si. Esi­pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 10 mi­nuut­tia.

3. Tee täy­te. Revi leh­ti­kaa­li pie­nik­si pa­loik­si. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Kuul­lo­ta val­ko­si­pu­li pan­nul­la öl­jys­sä kyp­säk­si. Li­sää leh­ti­kaa­li ja pais­ta se­koi­tel­len het­ki. Mu­rus­te­le jouk­koon feta. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Li­sää ker­ma, suo­la ja pip­pu­ri.

4. Ota pii­ras uu­nis­ta. Pois­ta lei­vin­pa­pe­ri pai­noi­neen. Nos­ta esi­pais­te­tul­le poh­jal­le leh­ti­kaa­li­se­os. Kaa­da pääl­le muna-ker­ma­se­os. Nos­ta pii­raal­le kir­sik­ka­to­maa­tit ja vii­pa­loi­tu to­maat­ti.

5. Jat­ka pais­ta­mis­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes täy­te on juu­ri ja juu­ri hyy­ty­nyt. An­na jääh­tyä.

FABIAN BJORK