Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

FABIAN BJORK

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

24.9.2020

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

Tomaattinen lehti­kaa­li­pii­rakka on mehevä tarjottava, joka sopii iltapalaksi ja myös juhlapöytään. Jos haluat, voit paahtaa päälle pinjansiemeniä.

To­maat­ti­nen leh­ti­kaa­li­pii­rak­ka

20 min + 60 min • help­po • noin 15 e

noin 8 pa­laa

150 g kyl­mää voi­ta

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl suo­laa

noin 3 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

100 g leh­ti­kaa­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl ryp­si­öl­jyä

200 g fe­taa, vuo­hen­juus­toa tai si­ni­ho­me­juus­toa

2 ka­nan­mu­naa

2 dl ruo­ka- tai kuo­hu­ker­maa

1 tl suo­laa

½ mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

200 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 isoh­ko to­maat­ti

1. Tee poh­ja. Nypi kuu­ti­oi­tu voi, jau­hot ja suo­la mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää sen ver­ran vet­tä, et­tä tai­ki­na on kim­moi­saa. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta pal­lo ja li­tis­tä se. Kää­ri kel­muun ja nos­ta vii­le­ään puo­lek­si tun­nik­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la pin­goi­tet­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan (Ø noin 24 cm) tai lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun uu­ni­vuo­kaan (noin 24 x 32 cm). Lai­ta pääl­le pala lei­vin­pa­pe­ria ja nos­ta kui­vat­tu­ja her­nei­tä pai­nok­si. Esi­pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 10 mi­nuut­tia.

3. Tee täy­te. Revi leh­ti­kaa­li pie­nik­si pa­loik­si. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Kuul­lo­ta val­ko­si­pu­li pan­nul­la öl­jys­sä kyp­säk­si. Li­sää leh­ti­kaa­li ja pais­ta se­koi­tel­len het­ki. Mu­rus­te­le jouk­koon feta. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Li­sää ker­ma, suo­la ja pip­pu­ri.

4. Ota pii­ras uu­nis­ta. Pois­ta lei­vin­pa­pe­ri pai­noi­neen. Nos­ta esi­pais­te­tul­le poh­jal­le leh­ti­kaa­li­se­os. Kaa­da pääl­le muna-ker­ma­se­os. Nos­ta pii­raal­le kir­sik­ka­to­maa­tit ja vii­pa­loi­tu to­maat­ti.

5. Jat­ka pais­ta­mis­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes täy­te on juu­ri ja juu­ri hyy­ty­nyt. An­na jääh­tyä.

FABIAN BJORK

Lue Myös

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

fabian björk

Vuohenputkesta syntyy hienostunut piirakka

Fabian Björk

Suolakinuski-suklaamousse on täydellinen jälkiruoka

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

fabian björk

Vuohenputkesta syntyy hienostunut piirakka

Fabian Björk

Suolakinuski-suklaamousse on täydellinen jälkiruoka

Fabian Björk

Taivaallisen ihana valkosuklainen tiramisu

Savusärki-näkkäritapas maistuu kesän juhlapöydässä

fabian björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Juustoinen maa-artisokkapiiras on mehevä herkku

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Juustoinen maa-artisokkapiiras on mehevä herkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.