(alkuruoaksi 6:lle tai pääruoaksi 4:lle)
400 g suolattua ja liotettua, pakastettua tai tuoretta turskaa
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
400 g perunoita (kiinteä lajike)
oliiviöljyä
1 tlk (400 g) kokonaisia, säilöttyjä tomaatteja
3 dl kalalientä
3/4 tl kuivattua rosmariinia tai 1 1/5 rkl tuoreita rosmariinin lehtiä
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
2 rkl tomaattisosetta
rouhittua mustapippuria
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
(suolaa)
Tarjoiluun:
hyvää maalaisleipää
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kuoritut perunat reiluiksi kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy uunipadassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää tomaatit liemineen, kalaliemi ja mausteet sekä ja kala reiluina paloina. Sekoita varovasti. Hauduta 175 asteessa noin tunti.
3. Ota vuoka uunista, lisää päälle oliivit ja tarvittaessa hieman vettä. Jatka kypsennystä vielä noin 20–30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hiukan suolaa.
4. Tarjoa hyvän maalaisleivän kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2